Utrecht Centraal opent het MUSEUM VAN Soufiane

Tot en met 24 september is op perron 11/12 van station Utrecht Centraal het MUSEUM VAN Soufiane te zien. In dit mini museum zijn sport- en spelobjecten te zien uit de hele wereld, uitgezocht door deze bekende freestyle voetballer Soufiane Touzani.

Ook voegt Soufiane zelf een item toe aan de collectie. Vanmiddag ontving hij op station Utrecht, uit handen van ontwerper Floor Wesseling een persoonlijk voor hem ontworpen voetbalshirt. Wesseling ontwerpt aan de hand van voetbalderby’s of bijzondere voetbalverhalen speciale shirts voor de lijn Blood In, Blood Out. Voor Soufiane ontwierp hij een shirt dat Soufiane’s levensverhaal verteld.Het shirt wordt samen met diverse spellen en sportobjecten uit de hele wereld tentoongesteld in MUSEUM VAN Soufiane. Dit project is een initiatief van Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde, in samenwerking met BankGiro Loterij, NS en ProRail.

MUSEUM VAN Soufiane

In het MUSUEM VAN SOUFIANE vind je sporten en spellen uit de hele wereld. Zoals hij zelf vroeger weleens sokken oprolde tot een voetbal zo vond Soufiane in het geheime depot van de drie musea nog meer creatieve oplossingen om te kunnen sporten. Daarnaast zijn er ook diverse objecten uit de fancultuur terug te vinden in het mini museum. Bijzonder is dat Soufiane zelf ook een item toevoegt; Ontwerper Floor Wesseling maakte een uniek shirt voetbalshirt voor Soufiane aan de hand van zijn levensverhaal.

Buiten de museummuren

Het Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde (samen Stichting Nationaal Museum van Wereldculturen) beheren een collectie van zo’n 375.000 objecten uit de hele wereld. Het merendeel hiervan ligt opgeslagen in depots. Zonde, vinden de drie musea, en daarom werd het plan opgevat om samen met de BankGiro Loterij, ProRail en NS deze verborgen schatten openbaar te maken en naar het publiek toe te brengen.

MUSEUM VAN

Het MUSEUM VAN Soufiane is tot en met 24 september gratis te bezoeken op perron 11/12 van station Utrecht CS. Daarna reist het MUSEUM VAN verder naar station Zwolle voor het MUSEUM VAN Filemon. De reis door het land wordt afgesloten met het MUSEUM VAN Yvette van Boven in het Tropenmuseum. Eerder was het MUSEUM VAN Floortje Dessing te zien op station Leiden en het MUSEUM VAN Kenny B op station Arnhem.