Afbeelding

TT Carnival

Trinidad, de nieuwe vakantiebestemming voor Nederlandse reizigers

De bestemming Trinidad is op 11 januari tijdens door Tourism Trinidad Limited gepresenteerd als een nieuwe vakantiebestemming voor Nederlandse reizigers. Dat gebeurde op de Vakdag van de Vakantiebeurs 2023.

Na een jarenlange afwezigheid heeft KLM opnieuw een rechtstreekse verbinding van Amsterdam naar Port-of-Spain, de hoofdstad vanTrinidad en Tobago. Gedurende het huidige winterseizoen en komende zomerseizoen wordt er drie keer per week op en neer gevlogen met een Airbus 330-200 naar Trinidad, van waaruit er verschillende uitvluchtmogelijkheden zijn, zoals het zustereiland Tobago, op slecht 15 minuten vliegen met Caribbean Airlines, de nationale luchtvaart maatschappij van de tweelingstaat. De meest zuidelijke eilanden van het Caribisch Gebied, liggen overigens -op nagenoeg dezelfde afstand- precies tussen Curaçao en Suriname.

De fascinerende geschiedenis van Trinidad heeft geleid tot een overvloed aan festivals en evenementen die een eerbetoon zijn aan het Afrikaanse, Chinese, Oost-Indische, Franse, Spaanse en Syrische erfgoed, om er maar een paar te noemen. Met het hele jaar door warm weer, met gemiddelde temperaturen van 26 ͦ C, en zoveel activiteiten die de bestemming te bieden heeft, is "Visit Trinidad, Always in Season" niet alleen een slogan, maar een welkome meerwaarde voor Nederlandse [,Surinaamse en Antilliaanse] reizigers.

Trinidad en Tobago is recent door National Geographic aangekondigd als een van de top 35 'Best of the World'-bestemmingen voor 2023. Hier bevindt zich de op één na grootste broedplaats ter wereld van voor zeeschildpadden. Geen wonder dat de eilanden enkele van de beste ecotoeristische ervaringen bieden, waaronder het Caroni Bird Sanctuary en het Asa Wright Nature Centre, dat in april 2023 wordt heropend.

Afbeelding

persconferentie

We zijn verheugd om voor de eerste keer op de Vakantiebeurs te zijn en te zien dat ons prachtige eiland Trinidad met zijn rijke biodiversiteit en diverse cultuur de Nederlandse markt aanspreekt. We blijven ons toeristisch product upgraden en uitbreiden door dit jaar en volgend jaar verschillende merkhotels aan ons kamerbestand toe te voegen, zei Carla Cupid, Chief Executive Officer van Tourism Trinidad Limited tijdens de persconferentie.

Op 20 en 21 februari, sluit Trinidad het carnavalsseizoen af met "The Greatest Show on Earth", het jaarlijkse carnavalsfeest dat de aanzet gaf tot talrijke vergelijkbare carnavals over de hele wereld, zoals Nottinghill Carnaval in London. Trinidad wordt ook beschouwd als de culinaire hoofdstad van het Caribisch gebied, met meeslepende ervaringen uit onze gevarieerde keuken. Er wordt gezegd dat een van de beste manieren om de lokale cultuur te ervaren is "je weg door Trinidad te proeven".

Ook aanwezig op de Vakantiebeurs was senator Randall Mitchell, minister van Toerisme, Cultuur en Kunst van Trinidad en Tobago, die de deelname aan de Vakantiebeurs verwelkomde als een die past in de algemene strategie van het land om de Nederlandse en Europese reismarkten te ontwikkelen en het aantal bezoekers uit de Benelux-regio in het bijzonder te verhogen dankzij de directe vluchtverbinding met KLM.

visit TT

Voor meer informatie over Trinidad, bezoek stand nr. 07.D138 in het Caribbean Village van de Vakantiebeurs, Jaarbeurs, Utrecht van 12 tot 15 januari 2023, of kijk op: www.visitrinidad.tt.