Afbeelding

PRYOR

Theater Zuidplein licht uit tijdens Black Achievement Month

Elk jaar zet Stichting Black Achievement Month, in oktober, ondernemers, theatermakers, artiesten en verhalen met Afrikaanse roots in de schijnwerpers. In Rotterdam licht ook Theater Zuidplein die maand een deel van haar programma uit.

Kom tijdens de Black Achievement Month genieten in Theater Zuidplein van lokale talenten uit het reguliere programma, grote zaalvoorstellingen, het Afrovibes festival en meer. Het theater trapt de maand op vrijdag 30 september af met PRYOR. Deze nieuwe voorstelling van George & Eran producties gaat over de Amerikaanse comedy legende Richard Pryor. Met taal van de straat gaf hij in de jaren ’70 stem aan Afro-Amerikanen die niet of nauwelijks gehoord werden. Pryor groeide uit tot een toonaangevende vernieuwer en inspiratie voor de huidige generatie comedians.

Naast PRYOR is een expositie te zien over zwarte sleutelfiguren uit de voorstelling. De expositie is gemaakt in samenwerking met The Black Archives. PRYOR – George & Eran producties

Op zondag 16 oktober is Theater Zuidplein één van de locaties van Afrovibes Festival in Rotterdam. Het festival presenteert o.a. de Zuid-Afrikaanse danser en choreograaf Kwanele Finch Thusi met zijn voorstelling Pina. Een solo en een duet over de kwetsbaarheid van het Zwarte mannelijke lichaam.

we hadden liefde

In de voorstelling We hadden liefde, we hadden wapens op woensdag 19 oktober beleef je, met krachtige soul, rhythm & blues en storytelling het verhaal van Robert F. Williams, een strijder voor gelijke rechten van de Afrikaans-Amerikaanse gemeenschap uit de jaren ‘60. De Volkskrant: “Je wordt je bewust van het gevaar van uitlatingen die nu weer zo actueel klinken, dat ze je een rilling langs je ruggengraat bezorgen.”

Ook te zien tijdens Black Achievement Month in Theater Zuidplein zijn Sandro Lima met Manhood, Bigjayzus met The Hybrid Orchestra Show, Collin Edson met Tata Stima en Be Romy met Broeders een zorg. Stichting Gedeeld Verleden Gezamenlijke Toekomst presenteert de finale van de gesprekkenreeks History Matters en The Natural Hair Club zorgt voor een relaxt, natural hair event.

Vr 30 sep PRYOR | George & Eran Producties Zo 2 okt MANHOOD | Sandro Lima Di 4 oktober History Matters #12 | The Finale Za 8 oktober The Hybride Orchestra Show | Bigjayzus Vr 14 oktober Collin Edson | Tata Stima Zo 16 oktober PINA | Kwanele Finch Thusi | Afrovibes Festival Wo 19 oktober We hadden liefde, we hadden wapens | Urban Myth Vr 21 okt Broeders een zorg | Be Romy Za 22 okt The Natural Hair Club

Afbeelding

PINA

Over Theater Zuidplein Theater Zuidplein in Rotterdam is het podium van NU met theater dat je raakt. Theater Zuidplein maakt en presenteert voorstellingen voor iedereen op Rotterdam Zuid en ver daarbuiten. Voor alle leeftijden en culturele achtergronden. Het theater laat bezoekers genieten van alles wat een podium verdient met oog voor lokaal talent.