Afbeelding

Katibo Yeye

Pepr presenteert Keti Koti filmprogramma met films Frank Zichem

Tijdens Keti Koti herdenken en vieren we de afschaffing van de slavernij in Nederland, Suriname en de Nederlandse Antillen. Voor deze gelegenheid heeft Pepr een programma samengesteld met films die de vrijheid vieren of terugblikken op de verschrikkingen van de slavernij.

Katibo Ye Ye en Wij slaven van Suriname, Anton de Kom van ervaren regisseur Frank Zichem zijn vanaf 1 juli een maand lang te zien op Pepr. Daarnaast biedt het platform de films Daughters of the Dust van Julie Dash en Cindy Kerseborn's Edgar Cairo: ik ga dood om jullie hoofd binnen het Keti Koti programma aan. De films zijn in het weekend van 1 juli te zien in filmtheaters door het land.

Katibo Ye Ye
Regie: Frank Zichem

Hoofdpersoon Clarence Breeveld gaat terug naar zijn roots in Ghana waar hij de route van tot slaaf gemaakten volgt en reist vervolgens met de Ghanees Stephen Korsah door naar Suriname waar de route eindigde. Breeveld is voor het eerst in Ghana en Korsah voor het eerst in Suriname, waar een emotionele ontmoeting plaatsvindt. Online te zien op Peprfilms.nl en in filmtheaters 't Hoogt en Forum Groningen

Afbeelding

Wij Slaven van Suriname

Wij slaven van Suriname, Anton de Kom
Regie: Frank Zichem
Deze documentaire van Frank Zichem gaat over de Surinaamse vechter voor vakbondsrechten, mensenrechtenactivist en antifascist Anton de Kom (1898-1945). De Kom streed voor het zelfrespect van Surinamers en vocht tegen de trauma’s die hij opliep als kind van een voormalig tot slaaf gemaakte. Online te zien op Peprfilms.nl en in filmtheaters 't Hoogt, Filmhuis Den Haag, Forum Groningen en Cinecitta.

Naast de online vertoning op Peprfilms.nl wordt Daughters of the Dust van Julie Dash aangeboden in Het Ketelhuis en Edgar Cairo: ik ga dood om jullie hoofd van Cindy Kerseborn draait in Filmhuis Den Haag en Rialto.

Over Pepr

pepr

Pepr is samenwerking tussen Picl en Full Color Entertainment waar films van Zwarte filmmakers en verhalen uit de Afrikaanse diaspora centraal staan.

Het online platform wordt ondersteund door partners die het belangrijk vinden dat er meer cultureel verschillende verhalen in film te zien zijn, waaronder Black Achievement Month, vrouwenplatform Black Ladies Talk, en de deelnemende Picl-theaters.