Afbeelding

Foto: Daniëlo Sillé

Foto: Daniëlo Sillé 

Omroep ZWART komt dit najaar met twee muzikale programma’s op NPO3

Dit najaar belooft een muzikaal feest te worden als het aan Omroep ZWART ligt. Vanaf november komen zij met maar liefst twee muzikale programma’s op NPO3: Het derde en vernieuwde seizoen van Podium Zwart, een productie van ZWART en HEUS. Vanaf 3 november elke vrijdag te zien om 21:30 op NPO3; Het splinternieuwe amusementsprogramma That's My Jam in samenwerking met producent ITV Studios Netherlands. Vanaf 15 november iedere woensdagavond om 22:00 op NPO3.

Het is voor het eerst dat ZWART een entertainmentshow uitzendt. Het nieuwe familieprogramma is gebaseerd op de originele Amerikaanse serie That’s My Jam waarin twee teams van getalenteerde muziekfanaten het tegen elkaar opnemen in verschillende rondes vol met verrassende optredens en muziekspelletjes. “Met That’s My Jam voegen we een nieuwe smaak toe aan het muzikale palet van de NPO", zegt Akwasi Ansah, creatief directeur van ZWART. “Door middel van entertainment laten we de rijke diversiteit van onze muzikale helden zien.

Podium ZWART: Unplugged
Parallel aan That’s My Jam kunnen muziekliefhebbers ook hun hart ophalen met het nieuwe Podium ZWART: Unplugged. Het nieuwe seizoen is geïnspireerd op het populaire Tiny Desk concept van National Public Radio (NPR) en heeft een meer intiem en akoestisch karakter. Dit keer wordt het muziekprogramma niet uitgezonden vanuit de kelder van het Volkshotel, maar vanaf de muziekredactie op het hoofdkantoor van ZWART in Amsterdam. Een plek in huiselijke sfeer, die doet denken aan een platenwinkel.
Anders dan in eerdere seizoenen is de artiest nu ook hoofdredacteur van de aflevering en bepaalt waar hij/zij/die het in diens aflevering over wil hebben, wie er komen spelen, en wat er wordt gegeten. Veronica van Hoogdalem vervult opnieuw de rol van host en interviewer en ontvangt bekende gasten zoals Sor, Ntjam Rosie, Tim Knol en Sef. “In dit nieuwe seizoen gaan we een laagje dieper", aldus van Hoogdalem. “We duiken nu nog meer in de verhalen achter de artiest, zodat we niet alleen hun muziek, maar ook hun essentie kunnen delen.”

Muziek als verbinder
Muziek is het kloppend hart van onze cultuur; het verbindt, vertelt en verrast”, voegt Ansah hieraan toe. “Het heeft een universele kracht die, met name in roerige tijden zoals deze, mensen van verschillende leeftijden en achtergronden samen kan brengen. Daarom ben ik zo trots op deze twee programma’s waarmee we niet alleen aandacht vragen voor onderbelichte artiesten en genres, maar ook mensen willen verenigen en vermaken.”

Over Podium ZWART
Podium ZWART is een televisieprogramma dat wordt geproduceerd door HEUS en bestaat uit 8 afleveringen. Het programma biedt een podium aan nieuwe en gevestigde talenten waarop ook artiesten van verschillende genres een samenwerking met elkaar aan gaan. Iedere aflevering duurt ongeveer 42 minuten en is elke vrijdag te zien vanaf 3 november tot en met 29 december om 21:30 op NPO3.

Over That’s My Jam
That’s My Jam is een origineel format van NBC Universal Formats. In Nederland wordt het geproduceerd door Omroep ZWART en ITV Studios Netherlands. Het eerste seizoen bestaat uit acht afleveringen die elk 50 minuten duren. Vanaf 15 november iedere woensdagavond om 22:00 op NPO3. Meer informatie volgt snel. Wil je een uitzending bijwonen? Klik dan hier.

Over Omroep ZWART
Omroep ZWART is een publieke omroep dat in 2020 is opgericht door Akwasi Ansah en Gianni Lieuw-A-Soe en heeft als missie om nieuwe helden de kracht te geven om een thuis voor iedereen te bouwen. De omroep is opgericht als antwoord op de vraag naar meer diversiteit en inclusie binnen het Nederlandse medialandschap.