Afbeelding

Nieuwe Nederlandse serie De Flirt Squad start op 11 mei

Wat zou er gebeuren als Sex and the City’s Charlotte Lilly-Ann zou heten en uit Sint Maarten komt? Samantha Candace heet en is opgegroeid onder de rook van Rotterdam? Brunches in New York worden vervangen door Caribische home made kip? En ze samenwonen in een designappartement naast de Koopgoot? We zouden erachter komen dat seksuele vrijheid en vriendschap niet alleen bepaald worden door verschillende karakters, maar dat afkomst en cultuur (liefdes)relaties kunnen maken of breken.

Tegen de achtergrond van de Skyline van Rotterdam beleven de fashionable vriendinnen samen hoogte- en dieptepunten en raken ze verwikkeld in pijnlijke maar ook grappige situaties.

Op 11 mei start het eerste seizoen van De Flirt Squad. Zes weken lang is er elke vrijdag vanaf 18:15 een nieuwe aflevering te zien op het YouTube kanaal van OPEN Rotterdam en op televisie via Ziggo Kanaal 36, KPN XS4ALL en Telfort kanaal 1349. Kun je niet wachten?

Bekijk de trailer om alvast een voorproefje te krijgen.

De Flirt Squad is de eerste Nederlandse komische dramaserie die wordt verteld vanuit het perspectief van de westerse zwarte vrouw. Normaal gesproken wordt de huidskleur discussie alleen aangehaald in nieuwsprogramma’s, talkshows en documentaires. Regisseur en scriptschrijfster Rasheida Adrianus heeft het lef om de ongebaande paden te bewandelen. Ze weet dit gevoelige onderwerp op een eerlijke, soms schrijnende, maar toch luchtige manier te verfilmen. Hierbij schuwt ze niet om kritisch te zijn en laat ze zien dat discriminatie twee kanten heeft. Ondanks het beladen onderwerp verloochent ze haar seksuele vrijheid, liefde voor mode en het leven niet. Rasheida Adrianus is op en top vrouw en dat is in de feel good serie De Flirt Squad goed terug te zien. Met De Flirt Squad vult Adrianus het gat in het huidige televisieaanbod. Niet alleen door het onderwerp van de serie, maar ook door de bijna volledig multiculturele cast.


De hoofdrollen van de serie worden vertolkt door Mischulaikah Grüne als Lilly-Ann en Nadia-Jane Bristoll als Candace. In de bijrollen zien we Mancandy voorbijkomen zoals musicalster, zanger en acteur Omri Tindal (The Passion, Let’s Dance, The Voice), Instagrammer Mustafa Kilic (Ezkimo010, hoofdrolspeler in de voor een Veed Award genomineerde serie ‘Ezki’s Schoolleven’) en Instagrammer Jessy Kabuiku (Nevbased,  hoofdrolspeler ‘Ezki’s Schoolleven’).

Over de actrices

Mischulaikah Güne (Sint Maarten) is zowel nationaal als internationaal een bekend gezicht. De zangeres met een gouden keel en sexy looks zit al jaren in het vak. Daarnaast heeft ze de internationale talkshow ‘Girls ’N Cocktails’ gepresenteerd. 

Mischulaikah is niet alleen creatief, maar ook een succesvolle zakenvrouw. Naast het ondersteunen van het bedrijf van haar man heeft ze een eigen stichting op Sint Maarten. De Flirt Squad is haar debuut als actrice in een Nederlandse televisieserie. 

Nadia Jane Bristoll is actrice en presentatrice. Ze heeft gastrollen gespeeld in de series ‘Flikken Maastricht’ en ‘Celblok H’ en is dit najaar te zien in de nieuwe KRO-NCRV serie: ‘Ik Weet Wie Je Bent.’ Daarnaast is ze één van de vaste acteurs van het Haarlemse theatergezelschap: ‘Bureau Horizon’.

Op OPEN Rotterdam was ze eerder te zien in de series: ‘Gilly’ en in de voor een Veed Award genomineerde serie: ‘Ezki’s Schoolleven.’ Nadia-Jane presenteerde o.a. het televisieprogramma ‘Ik Zoek Een Baan’ dat op RTL4 werd uitgezonden. Samen met Mischulaikah Grüne presenteerde ze de internationale talkshow ‘Girls ’N Cocktails’ die in Amerika, Londen en op 24 Caribische eilanden werd vertoond.

Over de Maker:

De serie is geschreven, geregisseerd en geproduceerd door de Rotterdamse Rasheida Adrianus. Zij produceerde, schreef en regisseerde in 2017 de YouTube hit ‘Ezki’s schoolleven’, die werd uitgezonden via OPEN Rotterdam en waarvan elke aflevering trending was.

De serie bereikte meer dan een miljoen views op YouTube en Instagram en liet het aantal abonnees op het YouTube kanaal van OPEN Rotterdam meer dan verdubbelen. ‘Ezki’s schoolleven’ werd dan ook geheel terecht genomineerd voor een Veed Award.

Daarnaast is Rasheida de geestelijk moeder van de internationale talkshow ‘Girls ’N Cocktails’ die werd uitgezonden in Amerika, Londen en 24 Caribische eilanden. Rasheida werd in 2017 geselecteerd voor VPRO Dorst waar ze onder de vleugels van de omroep haar serie ‘Fresh Cuts en Familie’ mocht ontwikkelen. ‘De Flirt Squad’ is haar nieuwste productie.