Afbeelding

bijlmerbios

Music Movie Week bij Bijlmerbios met Orville Breeveld

Lokale muziekheld uit Amsterdam Zuidoost, Orville Breeveld geeft vrijdag 19 april een bijzonder miniconcert en een introductie tijdens de Music Movie Week – 18 - 20 april – bij de Bijlmerbios.

Hij doet dat tussen twee films in over Samba-jazz. Hij leidt de filmklassieker Orfeu Negro in die hem muzikaal enorm inspireerde.

De Samba-jazz Evening is een van drie speciale muziekavonden tijdens de Movie Music Week. Op donderdag 18 april staat Reggae centraal in de films Studio 17-The Lost Reggae Tapes en One Love - Bob Marley. Op vrijdag 19 april draait They Shot the Piano Player (over het ontstaan van de Bossa Nova-beweging) en na het optreden van Orville Breeveld het sensuele Orfeu Negro.

Afbeelding

bijlmerbios

Breeveld maakte en speelde ruim tien jaar geleden al het muziektheaterstuk Tribute to Orfeu Negro met het Sweelinckorkest in het Concertgebouw.

Zaterdag 20 april is Soul/Funk avond met de documentaire Everything - The Real Thing (over The Real Thing) en Hitsville - The Making of Motown.

De Music Movie Week is de eerste in een reeks filmspecials - in de maand mei staat een week lang de foodfilm centraal. 

Afbeelding

bijlmerbios

Afbeelding

bijlmerbios

Over Zandkasteel
Zandkasteel is het microdorp van Amsterdam Zuidoost. Een levendige bestemming die elke dag wat nieuws brengt. Een plek die prikkelt, uitdaagt en inspireert. Of het nou gaat om nieuwe kansen, kennis, contacten of inspiratie, het iconische Zandkasteel bied je een unieke plek om te bouwen aan carrières, vriendschappen, dromen, netwerk, ontspanning en ontwikkeling. Zandkasteel combineert diverse functies in één van de meest bijzondere monumenten van Amsterdam. In Zandkasteel vind je, werk- en ontmoetingsruimtes, horeca, plekken om te ontspannen, binnentuinen en zelfs een filmzaal. Oftewel ‘alle gemak onder één dak’. 

Zandkasteel is in de jaren ’80 ontworpen door het architectenbureau Alberts & van Huut, als nieuw kantoor voor ING. Het moest een gebouw worden waarin de mens centraal stond. Het werd een opvallend, organisch ontwerp bestaande uit 10 T-vormige torens verbonden in een S-vormige slinger. Een bijzondere tegenhanger op alle rechthoekige kantoorgebouwen uit die tijd.  De afgelopen jaren hebben Wonam en Zadelhoff Zandkasteel getransformeerd van voormalig bankkantoor naar een mixed-use gebouw.