Afbeelding

KDK

Kleur de Kamer presenteert kandidaten van Kleur op MART Radio

Kleur de Kamer, het politiek-onpartijdig initiatief om politieke kandidaten van Kleur te ondersteunen, heeft nu ook een radioprogramma. Vanaf aanstaande zondag presenteert de stichting (in oprichting) op MART Radio wekelijks kandidaten van Kleur die meedoen aan de komende Gemeenteraadsverkiezingen.

“We zijn nu alweer enige tijd bezig kandidaten van Kleur te ondersteunen en hen exposure te geven; dat deden we op allerlei manieren. We zijn MART Radio heel dankbaar dat wij dat nu ook bij hun op de radio mogen doen,” zegt Ian van der Kooye, één van de trekkers van het initiatief.

Kleur de Kamer begon in 2020 als een bundeling van niet-partijpolitiek gelieerde maatschappelijke organisaties, om het gebrek aan diversiteit in de Tweede Kamer tegen te gaan.

Ian van der KooyeOp weg naar de Tweede Kamer verkiezingen van 21 maart 2021 organiseerde het initiatief praatprogramma’s en creëerde zij "kieshulp" om het electoraat van Kleur kennis te doen maken met kandidaten van Kleur. Kandidaten werden ook begeleid in hun campagnes en in samenwerking met AFRO Magazine werd er over de kandidaten ook nog een profiel artikel geschreven.

Alles om de kiezer van Kleur naar de stembus te drijven en de kandidaten een betere kans te geven.

“Ons motto is: Stem op de partij die het beste bij u past en stem binnen die partij op de kandidaat die het meest voor u kan betekenen. Verschillende van de Kamerleden van Kleur, hebben van onze diensten gebruik gemaakt,” zegt Van der Kooye.

Het initiatief dat nu een stichting wordt, zet dezelfde formule in voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022. “Uit verschillende steden hebben zich ondertussen kandidaten bij ons aangemeld voor ondersteuning.”

Er komen weer bijeenkomsten, de website wordt geüpdate voor de komende verkiezingen en er komt ook weer een kieswijzer. Daar komt nu het radioprogramma Kleur de Kamer bij kijken.

Van der Kooye:

Echt big-up aan Norman van Gom, de directeur van MART Radio die ons deze mogelijkheid biedt. Dat is nou echt een man die het snapt.”

Het programma gaat aanstaande zondag 6 februari 2022 van start van 12 tot 13u, met als gasten Milka Yimane (GroenLinks) en Carla Kabamba (Bij1) kandidaten voor de Gemeenteraad van Amsterdam. Het tweede programma is op maandag 7 februari 2022.

DE programma's zullen worden uitgezonden tot aan de gemeenteraadsverkiezingen van half maart, elke zondag van 12 tot 1 in de middag en elke maandag van 7 tot 8. De presentatie is in handen van Ian van der Kooye, Marvin Hokstam, Marciano Daans en Winston van Niel.

MART Radio kan je beluisteren opAmsterdam FM 107.9 MHz. of online via https://www.radioviainternet.nl/mart-radio.

mart