Afbeelding

Afrique Magique

Jonge Stemmen, Levendige Kunst: AFRIQUE MAGIQUE brengt diverse creativiteit naar Rotterdam

UDU-Media, hét culturele platform voor zwarte creatievelingen, kondigt met trots de derde editie van AFRIQUE MAGIQUE aan, die zal plaatsvinden op zaterdag 8 juni 2024. Dit unieke kunstevenement brengt een dynamische mix van jong talent, diversiteit en culturele beleving naar Rotterdam.

AFRIQUE MAGIQUE is gewijd aan het weerspiegelen van de diversiteit van Rotterdam in het culturele landschap en biedt een podium aan creatieve makers en ondernemers, kunstenaars, artiesten, schrijvers en ontwerpers die vernieuwend bezig zijn. Het evenement dient als een ontmoetingsplek voor nieuwe verhalen vanuit bijzondere perspectieven. Het evenement is ook bijzonder geschikt voor makers die geïnspireerd zijn door Afro-Caribische en Afrikaanse invloeden maar die niet zelf een dergelijke afkomst hebben.

De hoogtepunten van het programma:

  • Kunstmarkt: De kunstmarkt biedt een bruisende mix van werken van meer dan 30 getalenteerde kunstenaars, ondernemers, ontwerpers en schrijvers. Van grafisch werk, schrijven tot aan fotografie, mode en spokenword, bij Afrique Magique ben je op de juiste plaats voor een divers perspectief op het kunstzinnig talent van Rotterdam.
  • Fotoboekenclub: In samenwerking met initiatiefneemster en gerenommeerd fotograaf Coco Olakunle, presenteert AFRIQUE MAGIQUE het betoverende werk van 5 talentvolle Nederlandse fotografen met een Afrikaanse afkomst. Duik in de wereld van adembenemende beelden van de Urban Arts scene tot aan visuele kunst en vormgeving.
  • Workshops/Trainingen: Wil je leren ondernemen en jezelf voorbereiden op succes? Neem deel aan onze workshops 'Pitch Perfect', 'Ondernemen doe je zo' en 'Jouw Zaak, jouw Geld', gegeven door ervaringsdeskundigen uit de zakenwereld. Of ben je muzikant en wil je het fijne weten over hoe je van idee naar eindproductie komt? Ook zijn er creatieve knutselworkshops voor de allerkleinsten. Alle workshops zijn gratis en bieden waardevolle inzichten voor aspirant-ondernemers.
  • Pop-up Theater: In ons intieme mini pop-up theater worden spokenword, storytelling, korte film-, theater-, dans- en akoestische muziekvoorstellingen getoond, met lokale talenten die thema's als identiteit en verbeelding verkennen. Met o.a. Portugees Kaapverdiaanse zangeres Poliana Vieira en spokenword van het jonge duo The Healing Frequencies en Korte film OBOSOM van filmmaakster Nana Nkosoohemaa.

AFRIQUE MAGIQUE belooft een intiem evenement te worden vol kunst, cultuur, creativiteit en verassingen. Het is een unieke kans om kennis te maken met nieuwe, Rotterdamse kunstenaars en om je te laten inspireren door diverse culturele ervaringen.

AFRIQUE MAGIQUE:

Datum: Zaterdag 8 juni 2024
Tijd: 12:00 - 18:00 uur
Locatie: Schorpioenstraat 266, Rotterdam
Toegang: gratis

Over UDU-Media: Organisator, UDU-Media is een cultureel platform gericht op zwarte creatieve makers en ondernemers, en fungeert als een creatieve hub in Rotterdam waar nieuwe makers elkaar ontmoeten, van elkaar leren en samen groeien in hun cultureel ondernemerschap. Het initiatief werd begin 2023 opgericht door cultureel ondernemers Darren Gardner(Garden of Creation), Demis Rolador (LottaCamStudio)en Sigmar Vriesde (Monsigneur L’Afrique).