J. Ortell lanceert "Helemaal Alleen"

Nog hard aan het werk om met zijn liedjes geld bijeen te zamelen voor een tweejarige kankerpartient, bracht zanger J. Ortell recentelijk een nieuwe single uit: "Helemaal Alleen".

“Mijn vorige liedje "Never Give Up" dat ik maakte met Jon Tarifa en Evita Tjon A Ten is geïnspireerd door de tweejarige Riley-Jay Petronilia die lijdt aan Neuroblastoom, een zeer zeldzame en agressieve vorm van kinderkanker,” vertelt de 30-jarige zanger.

Alle download en streaming inkomsten van dat liedje worden gedoneerd voor de behandelingen van Riley-Jay. De bedoeling is om het volledige bedrag van €100.000,- binnen te halen dat nodig is voor de behandelingen die Riley-Jay moet ondergaan in Amerika. “We staan nu op 91.000,- euro. We gaan door totdat
het volledige bedrag binnen is.”

"Helemaal Alleen" is de derde single die J. Ortell (artiestennaam van Jersey Hellemun, 30)  uitbrengt sinds zijn ‘re-launch’ vorig jaar. De zoon van een bekende Antilliaanse zanger zegt aanvankelijk zelf nooit echt bewust bezig geweest te zijn met muziek tot hij in zijn tienerjaren voor de gein meedeed met een open podium.

“Toen kwam ik erachter dat ik een zangstem had. Veel deed ik er toen niet mee want school had mijn hoogste prioriteit. Op mijn 16 waagde ik mij in de Human Beatbox scene en dit ging mij goed af. Ik bleek aanleg te hebben voor beatboxen wat resulteerde in verschillende projecten en samenwerkingen, waaronder een samenwerking met MTV Networks, TMF Reaction, TMF on Tour en optredens voor Red Bull. Ik deed dit een paar jaar met daarnaast een beetje rap tot ik op mijn 21ste besloot mij geheel te storten op mijn zang.”

Vorig jaar ging hij een samenwerking aan met producer Napalm van Afterburn-Media. “Ik maakte een gloednieuwe start als songwriter en singer met een nieuwe sound.” Daar vloeide  eerst "Jij Bent" uit voort, toen "Never Give Up’ en nu ‘Helemaal Alleen’.

“Helemaal Alleen’ gaat over een dame die haar geliefde heeft verloren. De pijn en eenzaamheid die zij ervaart wordt op een abstracte manier in beeld gebracht en verwoord,” vertelt hij erover.

De zanger zegt dat dat hij blij is met de feedback die hij erover ontvangt. “Het is zeer positief. We ontvangen heel veel support. De clip wordt veelvuldig gedeeld op Facebook en de Facebook views zijn we ook zeer over te spreken,” vertelt hij.

De nieuwe track werd simultaan gelanceerd op woensdag 20 april bij radio station Den Haag FM en televisiestation Den Haag TV. J. Ortell maakte er een dubbele presentatie van. “Ik nam als surprise guest Jon Tarifamee mee om mijn tweede single genaamd "Never Give Up" te performen,” vertelt hij.

Hij zegt dat ‘Helemaal Alleen’ dient als climax van hetgeen met de eerste twee releases werd opgebouwd. “Jij Bent" was om voet aan de grond krijgen. We kregen een goede promorun waarbij we onder andere uitgenodigd werden bij FunX en de track werd goed ontvangen door het publiek,” vertelt hij. Met de tweede track wilde hij helpen en daarnaast ook mensen “motiveren, stimuleren en meegeven dat ze niet op moeten geven hoe hard de strijd ook niet is.”

Gevraagd wat hierna komt zegt hij: “Er liggen een aantal dingen in het verschiet waaronder een nieuwe release. Hiermee gaan we een totaal andere kant op dan wat we tot op heden gedaan hebben. Volg ons op social media om op de hoogte te blijven van alles.”