Afbeelding

brudet

Ellen Brudet tijdens de presentatie van haar boek

Ellen Brudet presenteert kinderboek

Op 18 augustus presenteerde Ellen Brudet, eigenaar van de inclusieve poppenwinkel Colourful Goodies, haar allereerste kinderboek in Amsterdam-Noord. Nine & Mella - Bij ons thuis is een vrolijk voorleesboek waar ieder kind zich in kan herkennen. 

Ellen Brudet heeft het tot haar missie gemaakt om in alles wat ze doet een weerspiegeling te laten zien van de maatschappij. In haar boek, maar ook in haar poppenwinkel, vind je veel verschillende kinderen. Kinderen met vitiligo, kinderen met het syndroom van Down, kinderen in een rolstoel, maar ook kinderen zoals Ellen en haar broer: met een Surinaamse vader en een Nederlandse moeder.

Jij bent mooi zoals je bent,' benadrukt ze. 'Iedereen hoort erbij!'

Tijdens de boekpresentatie vertelde redacteur Anouk Abels-van den Boogaart, die nauw heeft samengewerkt met Ellen bij de totstandkoming van het boek, over het belang van diverse kinderboeken. 'Ik las ooit ergens dat kinderen spiegels en ramen nodig hebben. Spiegels om zichzelf in te herkennen, en ramen om door naar buiten te kijken en kennis te maken met anderen. Met dit boek heeft Ellen die spiegels en ramen gecreëerd voor nóg meer kinderen.

 
ellen

Ellen Brudet is oprichter van Colourful Goodies, een winkel vol speelgoed waar ieder kind zich in kan herkennen. Er zijn poppen in iedere huidskleur en met verschillende haartypes, maar bijvoorbeeld ook met vitiligo, het syndroom van Down of een lichamelijke beperking.

Ellen is de dochter van een witte, Nederlandse moeder en een Surinaamse vader. Ze is geboren en getogen in Amsterdam-Noord. Voor haar boek Nine & Mella - Bij ons thuis putte ze inspiratie uit haar eigen leven en omgeving.

Afbeelding

Nine en Mella

Vrolijke en herkenbare voorleesverhalen vol kleur en diversiteit. Waar ieder kind zich in kan herkennen!

Nine en Mella spelen het liefst met alle kinderen uit de buurt. Ze bouwen een buurtbieb, houden een opruimfeest in het park en bakken heerlijke pasteitjes. Als het regent spelen Mella en Amir superheld, maar Nine wil geen held zijn, ze is liever iets stormachtigs anders…

Als Mella voor het eten nergens te bekennen is, trommelt Nine iedereen op om hem te zoeken, en dan schuiven ze ook maar meteen aan tafel voor papa’s lekkerste roti.

Nine & Mella - Bij ons thuis | Ellen Brudet | Illustraties: Maruga Koops | ISBN 9789025885168 | € 14,99 | 4-6 jaar |