Afbeelding

Diversity Fashion Week streamt live online

Op 1 November 2020 gaat de online fashion live stream van Diversity Fashion Week live op Youtube, Instagram en Facebook. De stream gaat in première om 18:00 en is gratis te bekijken.

De organisatie vertelt: “Vanwege de huidige pandemie hebben we besloten om een online fashion show te geven zonder publiek in verband met de onzekerheden en ontwikkelingen. Onze stichting staat centraal voor diversiteit en inclusie.”

Sneak peek editie Winter Wonder Land 2020

De events van Diversity Fashion Week hebben altijd een thema. “Dit jaar is onze thema een preview van onze Winter Wonder Land editie. Volgend jaar vindt onze grote editie plaats op verschillende locaties in Nederland. Internationale en nationale designers, zullen tijdens onze live stream te zien zijn. De show productie wordt volledig gerund door Jerry Luxenburg. De modellen voor dit jaar worden geleverd door Diversity Model Agency, een bureau wat zich richt op diversiteit en tevens ons tweede bedrijf is.”

De stream die op 1 november live gaat is geheel gratis en wordt uitgezonden op onze verschillende media kanalen. Abonneer op ons kanaal zodat je de stream niet mist

Diversity Fashion Week foundation werd opgericht in 2018 door model Sensemielja Letitia Sumter. De stichting zegt een platform te creëren voor (jonge) talenten, ontwerpers en modellen die niet in het 'standaard' beeld vallen. “Onze stichting staat voor diversiteit in de mode-industrie en ons doel is om de iconische show voor diversiteit op de catwalk en in de mode-industrie te worden. Onze missie is om de wereld te laten zien dat schoonheid niet in één standaard zit, maar straalt door onze verschillende unieke schoonheden te omarmen.

We vinden het belangrijk dat iedereen zich vertegenwoordigd voelt, vooral in de media en in onze huidige modewereld. Het is niet te ontkennen dat er een gebrek aan diversiteit en eenheid is in deze branche en er zijn zoveel getalenteerde mensen die een platform verdienen om gezien en erkend te worden."

Meer info over vorige edities is te vinden op www.diversityfashionweek.nl.