Afbeelding

De sterren onder onze voeten

De sterren onder onze voeten | debuutroman van David Barclay Moore

De sterren onder onze voeten, de debuutroman van David Barclay Moore verschijnt op 20 september bij Uitgeverij Ploegsma.

Het boek vertelt een ontroerend verhaal over een jongen die aan zijn gewelddadige realiteit ontsnapt dankzij de kracht van creativiteit.

De sterren onder onze voeten
De sterren onder onze voeten | David Barclay Moore | ISBN 978 94 6453 061 2 | Vanaf 10 jaar |

De twaalfjarige Lolly woont in de New Yorkse buurt Harlem, waar geweld tussen bendes aan de orde van de dag is. Ook Lolly's grote broer is hierbij betrokken. Als hij om het leven komt bij een schietpartij, stort Lolly's wereld in elkaar.

Als Lolly enige tijd later twee enorme zakken Lego cadeau krijgt, besluit hij te gaan bouwen aan een gigantische fantasiestad. Het blijkt een geweldige manier te zijn om even aan de realiteit van Harlem te ontsnappen. Want het zal niet lang duren voordat Lolly zelf voor de keuze komt te staan: zich net als zijn broer aansluiten bij een bende, of op het rechte pad blijven.

David Barclay Moore

David Barclay Moore is een Amerikaanse auteur en filmmaker.

Hij noemt zichzelf een echte verhalenverteller, met woorden en met beelden: ‘Al zolang ik me kan herinneren bedenk ik verhalen.’ In zijn werk komen veel maatschappelijk relevante thema’s voor, zoals kansenongelijkheid, Afro-Amerikaanse cultuur en geschiedenis, en LHBTIQ+-representatie.

In 2018 won hij met De sterren onder onze voeten de Coretta Scott King/John Steptoe prijs. Verder was het boek favoriet op vele lijsten, waaronder Publisher's Weekly Best Book of the Year en Shelf Awareness Book of the Year.

Binnenkort kan David zijn talenten gaan combineren: De sterren onder onze voeten wordt namelijk verfilmd door Michael B. Jordan en David werkt hier zelf aan mee als scenarioschrijver en producent.