Danitzah Jacobs lanceert boek met culinaire- en levensrecepten van Power Queens

Culinaire onderneemster Danitzah Jacobs maakt op zondag 13 november haar debuut als auteur met het inspiratie/kookboek ‘Power Queens, Culinair de wereld delen’. In dit boek delen negen wereldvrouwen hun levensverhalen met de wereld.

“Verhalen over kracht, kwetsbaarheid, achter je eigen dromen aangaan en het overwinnen van obstakels. Hiernaast delen deze power vrouwen ook heerlijke familierecepten en herinneringen die ze daarbij hebben,”zegt Jacobs. Ze vertelt dat ze met haar inspiratie/kookboekboek andere vrouwen vrouwen kracht en moed wil geven.

Het boek zit vol culinaire en levensrecepten van inspirerende vrouwen. “Welke wijze lessen hebben de Power Queens meegekregen van hun ouders en grootouders? Wat houdt hun sterk? Wat is hun levensmissie? Welke obstakels zijn ze tegengekomen en hoe zijn ze hiermee omgegaan? Wat inspireert ze? En welke heerlijke soulfood-gerechten willen ze met ons delen?”

Jacobs noemt Annemarie Nodelijk die als twintiger haar zicht verloor, maar ondanks deze tragedie haar dromen om een succesvolle ontwerpster te worden niet opgaf. Nodelijk stippelt integendeel een plan uit te stippelen om met haar eigen tassenlijn de wereld te veroveren. “Verliezers hebben een excuus en winnaars een plan, was haar motto”.

Ze noemt ook Sabrina Starke als een succesvolle singer/songwriter waar vele vrouwen en jonge meiden naar op kijken. “Het verhaal achter Sabrinas succes maakt haar een nog krachtiger rolmodel. Een rol die zij graag vervult juist omdat ze zelf heel veel te danken heeft aan de rolmodellen in haar leven,” vertelt ze over de populaire zangeres. “Ieder mens heeft talenten gekregen. Je moet het ontdekken. Dan moet je het ook terug geven. Dan moet je weer planten. Als iedereen dat zou doen zouden we in een mooiere wereld leven. “

Ook andere Power Queens delen hun levensrecepten :

Izaline Callister, Zangeres, Songwriter & CEO EZC Records;

Dominique Chantal Snip | CEO & Founder van de productenlijn voor kroes en krullend haar SheaDo; 

Heleen Minderaa | Regisseur & Producent die programma’s maakt voor o.a. NPO;

Irene Hin | Eigenaar Lady Africa;

Yuli Minguel | Zangeres & Songwriter; Hansemuyé Ohemaa Amba | Dichter.

Familierecepten

Jacobs zegt dat naast deze levensverhalen vol liefde, wilskracht en zelfontdekking ook familierecepten centraal staan in haar boek. “Ontdek de familie van deze diverse Power Queens. Denk hierbij aan Caribische visgerechten, Surinaamse bami, Afrikaanse pindasoep en nog veel meer recepten uit diverse wereld keukens,” zegt ze.

‘Power Queens, Culinair de wereld delen’ wordt gelanceerd op zondag 13 november bij Strand Binnen in Breda. Het programma loopt van 14.00 tot 18.00 uur. “Speciaal voor deze gelegenheid is er een gevarieerd programma met live optredens, culinaire traktaties en nog veel meer.

Het boek is te bestellen voor € 24,95 via prachtboeken.nl of powerqueens.com Het wordt uitgegeven door Droomvallei Uitgeverij uit Breda onder ISBN/EAN: 978-94-91886-09-6