Afbeelding

BoekClub

BoekClub

Ook in de vakantie gaan wij door met het bemoedigen van onze studenten en met hen inspireren om het onderste uit de kan te halen.

Afgelopen donderdag kwamen we op het binnenplein van het MBO College Zuidoost bijeen met vijf studenten die hadden aangegeven dat ze wel mee wilden doen met onze BoekClub.

De dames van Bijlmer Bookstore gooien hun collectie open, zodat studenten daar iets uit kunnen kiezen om de komende weken lekker te gaan lezen. Het was een genot om deze veelbelovende jongeren te zien en horen vertellen wat ze graag lezen en waarom.

De komende weken slaan ze aan het lezen en bij de volgende bijeenkomst over twee weken gaan ze vertellen over de boeken die ze hebben uitgekozen.

Twee weken? Ik heb dit boek binnen een paar dagen af"


BoekClubBoekClubBoekClub


De veelbelovende jonge schrijfster Cheriva Raisa Volney vertelde over haar debuutkinderboek "Ik word de beste" en gaf de studenten waarachtig een schrijfopdracht. "Schrijf een verhaal over je leven," zei ze hen.

En een half uur later mochten we genieten van vier verhalen die plaatsvinden in de adembenemende droomwereld van deze jongeren.

Zo is werken tijdens de vakantie toch superleuk?

Met dank aan Swazoom, partner in de uitvoering. En aan Mimi Wi voor de logistieke ondersteuning.

We weten al welke schrijvers we willen strikken om bij de volgende bijeenkomst te komen voorlezen uit hun boek ❤️