Berget Lewis

Berget Lewis begon haar professionele zangcarrière als achtergrondzangeres bij Total Touch, de succesvolle band met Trijntje Oosterhuis en componist Tjeerd Oosterhuis die furore maakte in de jaren negentig. Later maakte ze deel uit van de band van Ruth Jacott en Candy Dulfers Funky Stuff. Ze speelde de hoofdrol in de musical Dreamgirls, schitterde in haar theatershows “Discover Berget Lewis” en “Blooming”, verkocht als

één van de Ladies of Soul meerdere malen de Ziggo Dome uit, tourde met de Canadese muzikant en producer David Foster door Indonesië én deed ook nog eens mee aan de Engelse versie van The X-Factor. Ze werd ook de ‘beste zangeres van Nederland’ tijdens haar deelname aan het gelijknamige televisieprogramma.

 

Lewis haalt haar motivatie uit haar stem en muziek. Haar doel? Graag doorgeven wat haar ooit is doorgegeven. “Ik denk dat alles wat met Black Achievement te maken heeft ons kan motiveren en inspireren. Het belangrijkste is het beste uit onszelf te halen. En natuurlijk ook een stuk erkenning voor hetgeen je met al je passie en doorzettingsvermogen doet.”

 

Lewis draait al enige tijd mee en heeft nu het gevoel dat ze in de kracht van haar leven staat. Hier is ze zelf het meest trots op. “Dat is toch ook een achievement?!” Ze is songschrijfster, vocal coach, voorzitter van de Stichting Berget Lewis & Shirma Rouse Foundation èn founder van het ZO! Gospel Choir waarmee ze een muzikaal platform biedt aan jong en getalenteerd zangtalent.

 

Na jaren van muzikale en persoonlijke ontwikkeling werkt Lewis nu aan een nieuw album. Ze schrijft, componeert en zingt de muziek die ze wil zingen, songs die rechtstreeks uit haar hart komen. Haar advies aan alle achievers: “De weg naar persoonlijk succes kan soms lang zijn met vallen en opstaan, maar het gaat om de reis ernaartoe. Laat je nooit ontmoedigen. Door niemand!”