Be Mixed! het boek, is uit

Be Mixed! het boek met interviews die Eddie Del Prado optekende uit interviews met mixed couples, is uit. "Het bestaat uit interviews met 14 Gemengde Stellen die voor elkaar kiezen en van ‘mixed’ een succes maken. Be Mixed! zijn 14 recepten voor een gelukkig leven," schrijft de auteur op  Prado Publisher.

AFRO Magazine publiceerde enkele van de interviews die Del Prado afnam.

In zijn intro schreef hij: "De artikelen gaan over de gevoelens die bij mixed couples leven en niet alleen over feitjes en weetjes; zoals bijvoorbeeld: er zijn zoveel Mixed Couples die zus of zo doen. Daar zijn andere bronnen voor. Ik heb de woorden en zinnen willen vangen die verduidelijken waarom een mixed couple van elkaar houdt en hoe ze met hun culturele en etnische verschillen omgaan.voortvloeien zal hij in boekvorm uitgeven. Feelings, not only facts!"  Het boek is de voortzetting van de interviews. "In het boek vertellen de mensen zeer openhartig hoe je overleeft in de familie-jungle van gemengde stellen. Je bent verliefd op iemand met een andere etnische achtergrond. Stel je voor: de families van beide kanten komen met bezwaren. Er ontstaat daardoor een situatie waarin onbegrip of zelfs racisme de relatie belasten. Het begint met: “Waarom kies je een blanke vrouw? Zwarte vrouwen zijn net zo goed!”. Of: “Waarom neem je niet iemand die van slavinken en rolmopsen houdt?”. En het kan zomaar eindigen met: “We hebben toch gezegd dat hij niet deugt,” schrijft hij. "Slechts dertig procent van de Gemengde Stellen blijft bij elkaar."

Be Mixed! is voor €19,95 (excl. verzendkosten) te bestellen bij. "Het ligt dan binnen twee werkdagen bij u thuis," belooft Del Prado.