ASAH houdt tweede African Business Day

Afrikaanse studenten die dit jaar de tweede African Business Day organiseren, willen met dit evenement een nieuw licht schijnen op het continent waar ze vandaan komen.

Het thema dit jaar is "Redefining Africa", Afrika herdefiniëren. “Onze focus is om het verhaal van Afrika te veranderen, van een verhaal over van een achtergebleven continent naar een verhaal over een poel met mogelijkheden,” zegt de Association of Students of African Heritage (ASAH).

African Business Day wordt gehouden op 19 mei in de aula van het Woudestein Campus van de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Onder de sprekers dit jaar rekent ASAH Uzodinma Iweala, de auteur van het verfilmde boek Beasts of No Nation . Vertegenwoordigers van bedrijven zoals Google, McKinsey & Co. en Helios Investment Partners zullen aanwezig zijn voor het geven van workshops. Daarnaast zullen meer dan 50 vertegenwoordigers van bedrijven actief in Afrika deelnemen aan network sessies.

 

ASAH is de grootste Vereniging van Afrikaanse studenten in Nederland. Met African Business Day wil de organisatie  een nieuw perspectief bieden van het snelgroeiende continent dat Afrika is en hen bewust te maken van de vele mogelijkheden die er zijn.

Het is de tweede keer dat Afrikan Business Day wordt gehouden.

Tickets voor het event zijn hier te verkrijgen