Anthony Browder boeide afro Nederland met "Egypt Revisited"

Anthony Browder, archeoloog, auteur, cultuurhistoricus, kunstenaar en onderwijsdeskundige die sinds 1987 organisator studiereizen naar Egypte organiseert, vertoefde vorige week in Nederland. Op uitnodiging van House of Khepera verrijkte hij tijdens zijn vierdaags bezoek de afro gemeenschap met kennis en achtergrondinformatie over hun afkomst.

Hij startte zijn bezoek op donderdag 19 oktober met een interview bij Radio Mart in Amsterdam Zuidoost, waar hij vertelde over hoe het oude Egype -Khemet- civilisaties stichtte in West-Afrika, waar de voorouders van de meeste afro Nederlanders uit gestolen zijn.

Browder aan het woord | Foto Ptah Ank Re

Op zaterdag wachtte hem een bomvolle zaal in Collectief Groenhove; jong en oud toog naar zijn presentatie "Egypt Revisited".  “Wij zijn trots dat wij hem een platform hebben kunnen bieden, waardoor hij de kennis die hij de afgelopen 30 jaar heeft opgedaan ook in Nederland kan verspreiden. Iedereen die zaterdag aanwezig was is rijker en wijzer naar huis gegaan, ook wij,” zegt Eye Dontha van House of Khepera.

Het was niet de eerste internationale spreker die de organisatie naar Nederland haalde om te praten over de geschiedenis vanuit een Afrikaans perspectief. Vorig jaar bracht zij Dr. Kaba Kamene en eerder dit jaar Robin Walker, beide historici die boeiden met hun kennis. 

Geboeid publiek. Foto Ptah Ank Re

“Dr Kaba heeft ons laten zien hoe het universum is ontstaan en vandaaruit het begin van de mensheid in Afrika. Robin Walker vertelde ons over de Empires in Afrika. Anthony Browder heeft ons nu laten zien dat de oorsprong van de Westerse religie, kunst, wetenschap en geneeskunde ligt in het oude Khemet, Egypte. De impact van de informatie die Anthony Browder heeft gedeeld was tastbaar. Zijn missie is om de Afrikaanse familieconnectie, ook die in de diaspora te herstellen. Wij zijn tot veel meer in staat en de tijd is nu,” zei Eye Dontha.

Ze vertelde dat haar organisatie nog meer sprekers zal halen naar Nederland om de afro gemeenschap te verrijken met kennis. “Paul Obinna van die Timeline komt januari,” onthulde ze.

Meer foto's zien van Egypt Revisited? Check dan hun Facebook pagina.