Zuid Afrika

Le Guess Who? presenteert Reports from Other Continents op online tv-kanaal LGW ON

Reports from Other Continents - photo by Horeb Bulambo Shindano

Van 13 t/m 15 november 2020 presenteert Le Guess Who? het hybride evenement ON/OFF: een tweedelig programma voor zowel internationale als lokale festivalbezoekers. Met LGW ON introduceert het festival een eigen online televisiekanaal, wereldwijd gratis te volgen. Een van de programma's die te zien is op LGW ON is de eigen productie Reports from Other Continents.

Tags: 

Amnesty publiceert essaybundel over mensenrechtenbeleid Zuid-Afrika

Bij mensenrechtenorganisatie Amnesty Nederland verscheen op dinsdag 15 maart een essaybundel over Zuid-Afrika waarin het buitenlandse mensenrechtenbeleid van het land centraal staat.

"Hoewel Zuid-Afrika goede relaties onderhoudt met zowel traditionele als opkomende machten, zet het land zijn politieke en economische invloed slechts selectief in om mensenrechten wereldwijd, en in de regio, te beschermen en te bevorderen," schrijft Amnesty in een persbericht.

Tags: 

Rutte leidt grootste Nederlandse handelsdelegatie ooit naar Zuid Afrika

Minister-president Mark Rutte is morgen, dinsdag 17 november met een Nederlandse  handelsdelegatie in Zuid Afrika, waar hij in Pretoria onder andere gesprekken zal voeren met president Jacob Zuma.

“Deze ontmoeting staat in het teken van de verdere versterking van de hechte politieke, economische en culturele banden tussen Nederland en Zuid-Afrika,” schrijft de overheid in een persbericht.

Tags: