Stichting African World Studies Institute (AWSI)

Brothers’ Convention voor zwarte mannen zondag in Rotterdam

African World Studies Institute (AWSI) houdt op zondag aanstaande een “Brothers’ Convention” in Rotterdam, een interactieve workshop voor mannen Afrikaanse afkomst. “Alleen voor zwarte mannen,” benadrukt het instituut.

AWSI zegt in een verklaring dat de Brothers Convention een praktische seminar zal zijn voor ambitieuze “Brothers”, met een open en eerlijke reflectie op een aantal van de dagelijkse uitdagingen van zwarte mannen vandaag - en een dialoog over hoe te reageren op hen, vanuit een Afrikaans perspectief. Het thema is “Wat betekent het om een Afrikaanse man te zijn.”

Tags: 

Aanbevolen: Masterclass over Reparations

De Stichting African World Studies Institute (AWSI) organiseert op 11 en 12 september een tweedaagse Masterclass over Reparations. Volgens de organisatie zijn er talloze argumenten dus om in te schrijven voor deelname eraan.

Als belangrijkste noemt de stichting dat mensen “niet met mond vol tanden staan. Dat mensen kunnen zeggen: hier is mijn certificaat ten teken dat ik de Reparations Masterclass van mr. Esther Stanford heb gevolgd en ik dus weet waar ik het over heb,” zegt voorzitter dr. Barryl Biekman in een aankondiging afgelopen weekend.

Tags: 

Motie voorkeursbeleid mensen van Afro afkomst zaterdag toegelicht

Tweede Kamerlid Eric Smaling, spreekt zaterdag bij het seminar van African World Studies Institute in Den Haag over zijn motie over voorkeursbeleid voor mensen van Afrikaanse afkomst.

Tags: