Brothers’ Convention voor zwarte mannen zondag in Rotterdam

African World Studies Institute (AWSI) houdt op zondag aanstaande een “Brothers’ Convention” in Rotterdam, een interactieve workshop voor mannen Afrikaanse afkomst. “Alleen voor zwarte mannen,” benadrukt het instituut.

AWSI zegt in een verklaring dat de Brothers Convention een praktische seminar zal zijn voor ambitieuze “Brothers”, met een open en eerlijke reflectie op een aantal van de dagelijkse uitdagingen van zwarte mannen vandaag - en een dialoog over hoe te reageren op hen, vanuit een Afrikaans perspectief. Het thema is “Wat betekent het om een Afrikaanse man te zijn.”

“In zwarte gemeenschappen zien we veel verwarring over mannelijkheid en veel negatieve stereotypen over zwarte mannen zoals lui, schofterig en waardeloos. Hoe speelt men in op de uitdagingen en hoe vormt men zich tot een evenwichtige man? Deze vragen zullen op een praktische en Afrikaans-gecentreerde manier worden besproken, om zwarte mensen van alle leeftijden te betrekken,” vertelt AWSI.

Facilitator van de dag is Activist Baba Buntu, oprichter en directeur van eBukhosini Solutions in Zuid-Afrika en oprichter van Shabaka – Men from Africa-, een beweging voor Afrikaanse mannen, gericht op versterking van zwarte mannen in hun rol als ondernemers, vaders, partners, leiders en leden van de gemeenschap. “Baba Buntu is momenteel in Nederland op onze uitnodiging om een Afrikaans-gecentreerd curriculum te ontwikkelen,” zegt AWSI. Het programma dat start om 14.40uur bestaat uit presentaties, discussies, oplossingen en inspirerend broederschap. De locatie is Buurthuis Oleander in Rotterdam.

Stichting African World Studies Institute heeft zich sinds 1999 gewijd aan de verspreiding van Afrikaanse geschiedenis, cultuur en kritische debatten door middel van seminars, trainingen, conferenties, symposia en vergaderingen in de gemeenschap. Voor meer informatie: stawsi@xs4all.nl of bezoek de Facebook pagina van het de Brothers' Convention.