Franc Weerwind

Antoin Deul de nieuwe voorzitter van NiNsee

Het Nationaal Instituut Nederlands Slavernijverleden en Erfenis (NiNsee) maakte vorige week de benoeming bekend van drs. Antoin Deul tot de voorzitter van haar bestuur.

Deul volgt hiermee Franc Weerwind op die in september 2015 burgemeester van Almere is geworden.

NiNsee zegt dat Deul, als nieuwe voorzitter, beoogt gestalte te geven aan de verdere herpositionering en ontwikkeling van het NiNsee. “Dit sluit uitstekend aan bij zijn kwaliteiten als verbinder,” schrijft het instituut. Met de benoeming van Deul verwacht het NiNsee dit proces van een extra impuls te voorzien.

Tags: 

Franc Weerwind treedt af bij NiNsee

Franc Weerwind, die volgende week start als de nieuwe burgemeester van Almere, heeft zijn taken bij het Nationaal Instituut voor het Nederlands Slavernij Verleden en Erfenis( NiNsee) heeft neergelegd. Weerwind was er de voorzitter. 

"Ondanks zijn drukke werkzaamheden als burgemeester van Velsen heeft hij zich het afgelopen anderhalf jaar met zeer veel toewijding, enthousiasme en leiderschap ingezet voor het NiNsee. Bestuur, medewerkers, het raadgevend orgaan en andere betrokkenen zijn hem hiervoor zeer erkentelijk," zegt NiNsee in een persbericht.

Tags: 

Franc Weerwind wordt burgemeester van Almere

Franc Weerwind, de enige zwarte burgemeester in Nederland verruilt binnenkort Velsen in Noord-Holland voor Almere.

Hij wordt daar de nieuwe burgemeester. De D66’er van Surinaamse afkomst is de opvolger van Annemarie Jorritsma, die voor de VVD naar de Eerste Kamer is gegaan. De gemeenteraad van Almere stemde vrijdagavond unaniem in met de voordracht van Weerwind (50).

Weerwind is nu nog burgemeester van Velsen. De minister van Binnenlandse Zaken moet zijn voordracht nog goedkeuren, maar dat is een formaliteit. Eerder was hij burgemeester van Niedorp, ook in Noord-Holland.

Tags: