Afbeelding

Antoin Deul de nieuwe voorzitter van NiNsee

Het Nationaal Instituut Nederlands Slavernijverleden en Erfenis (NiNsee) maakte vorige week de benoeming bekend van drs. Antoin Deul tot de voorzitter van haar bestuur.

Deul volgt hiermee Franc Weerwind op die in september 2015 burgemeester van Almere is geworden.

NiNsee zegt dat Deul, als nieuwe voorzitter, beoogt gestalte te geven aan de verdere herpositionering en ontwikkeling van het NiNsee. “Dit sluit uitstekend aan bij zijn kwaliteiten als verbinder,” schrijft het instituut. Met de benoeming van Deul verwacht het NiNsee dit proces van een extra impuls te voorzien.

Deul studeerde Technische Scheikunde aan de Universiteit van Amsterdam en is werkzaam als Staff Scientist Reasearch & Development bij de Nalco Company, een wereldwijde toonaangevende onderneming die zich richt op duurzame projecten op het gebied van schone lucht, water en energie.

Na zijn studie is hij twee jaar actief geweest als jongerenwerker bij de multiculturele jongerenorganisatie GoUptown. Daar legde hij zich toe op talentontwikkeling met als doel een brug te slaan tussen jongeren en de maatschappij.

In 1998 accepteerde hij een baan bij de Nalco Company in de Verenigde Staten van Amerika waar hij als global project manager Eco-Efficiency Services aan de slag ging. Een functie waarvoor hij veel reisde naar ontwikkelingslanden en waar hij veel ervaring heeft opgedaan in het managen van internationale projectteams. In 2010 keerde Deul terug naar Nederland om als Staff Scientist Eco Efficiency Services zijn werkzaamheden bij de Nalco Company voort te zetten.

Met ingang van 2013 bekleede Deukhij de functie van Sustainability Manager Europe om in december 2014 tot Staff Scientist te worden benoemd.

Naast zijn reguliere werkzaamheden voor de Nalco Company is hij ook vanaf 2011 voorzitter van de Ondernemingsraad.

Politiek actief is Deul als lid van Groen Links. Sinds 2013 maakt hij deel uit van het Landelijk Partijbestuur en is hij voorzitter van de kandidatencommissie Zoetermeer. In maart 2015 is Deul verkozen tot lid Algemeen Bestuur  van het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard.