Congo

"Leopold II must fall" campagne van Londense studenten boekt resultaat

De Queen Mary University of London heeft een gedenkplaat ter ere van koning Leopold II verwijderd, na een protestactie van studenten waarin de koning werd uitgemaakt voor een “genocidale kolonialist”.

Tags: 

ASN Bank klanten sparen €163.520 bijeen voor Amnesty International in 2015

Klanten van de ASN Bank hebben in 2015 €163.520,50 bij elkaar gespaard voor het werk van Amnesty International. Het geld wordt besteed aan Amnesty's HURICAP programma, dat lokale mensenrechtenorganisaties in Afrikaanse landen traint en versterkt.

Tags: 

Congolese regeringsdelegatie in België

Jean-Claude Gakosso, de Congolese Minister van Buitenlandse Zaken is momenteel in België.

Vandaag had hij een onderhoud met de Belgische Vicepremier Didier Reynders; de twee ministers willen de dialoog en uitwisseling tussen Brussel en Brazzaville onverminderd voortzetten.

Op 20 maart zal de eerste ronde van de presidentsverkiezingen in de Republiek Congo plaatshebben. Voor minister Reynders is het belangrijk dat alle kandidaten vrij aan het verkiezingsdebat kunnen deelnemen. België en de Europese Unie zullen dat van dichtbij volgen.

Tags: 

‘The Belgian Congo between the two World Wars’

De Koninklijke Academie voor Overzeese Wetenschappen in Belgie  organiseert op 17 en 18 maart 2016 een congres over ‘Belgisch-Congo tussen de twee Wereldoorlogen’.

Met sprekers uit Noord en Zuid wil het congres nagaan hoe het er in Belgisch-Congo aan toeging tussen 1919 en 1939. Focus ligt op Politiek, Orde en Wet; Economie en Samenleving; en Cultuur.

Plaats: Universitaire Stichting, Egmontstraat 11, 1000 Brussel 
Meer info + inschrijvingen: www.kaowarsom.be

Tags: 

Beledigend eerbetoon aan moordlustige Belgische vorst afgeblazen

In Brussel is een eerbetoon aan de controversiele koning Leopold II geannulleerd, na een golf van protest op social media. Leopold liet immers tijdens zijn bewind in de Congo miljoenen mensen afmaken en het eerbetoon wordt ervaren als een belediging aan alle gekoloniseerde volkeren.”

Tags: