Congo

Chocolade handjes

Hoe pijn en verdriet om dingen toch door de jaren heen kunnen veranderen. Van mijn zevende tot tiende jaar heb ik met m'n ouders in België gewoond; een jaar in Brussel (Schaarbeek) en twee jaar in Knokke.

Op de lagere school werd ik vaak Congoleeske genoemd. Soms ook door de leraar! Mijn moeder kocht altijd lekkere chocoladehandjes voor mij: dat was namelijk een lekkernij in België. Alle winkels lagen er vol mee.

Congolese regeringsdelegatie in België

Jean-Claude Gakosso, de Congolese Minister van Buitenlandse Zaken is momenteel in België.

Vandaag had hij een onderhoud met de Belgische Vicepremier Didier Reynders; de twee ministers willen de dialoog en uitwisseling tussen Brussel en Brazzaville onverminderd voortzetten.

Op 20 maart zal de eerste ronde van de presidentsverkiezingen in de Republiek Congo plaatshebben. Voor minister Reynders is het belangrijk dat alle kandidaten vrij aan het verkiezingsdebat kunnen deelnemen. België en de Europese Unie zullen dat van dichtbij volgen.

Tags: 

‘The Belgian Congo between the two World Wars’

De Koninklijke Academie voor Overzeese Wetenschappen in Belgie  organiseert op 17 en 18 maart 2016 een congres over ‘Belgisch-Congo tussen de twee Wereldoorlogen’.

Met sprekers uit Noord en Zuid wil het congres nagaan hoe het er in Belgisch-Congo aan toeging tussen 1919 en 1939. Focus ligt op Politiek, Orde en Wet; Economie en Samenleving; en Cultuur.

Plaats: Universitaire Stichting, Egmontstraat 11, 1000 Brussel 
Meer info + inschrijvingen: www.kaowarsom.be

Tags: