anti Zwarte Piet-demonstratie

"Gevaarlijke" Black Panther referenties over Zwarte Piet demonstranten lamgeslagen

Onderwijsminister Jet Bussemaker maakte op dinsdag 22 december korte metten met Kamervragen die insinueerden dat in zwarte kledij gehulde zwarte piet demonstranten gevaarlijke zwarte racisten waren met banden naar de Black Panther beweging.

“Er is mij geen aanwijzing bekend dat de demonstranten zich met de Black Panthers identificeren. Het staat een ieder in Nederland vrij om te demonstreren tegen de inzet van Zwarte Piet,” antwoordde de minister schriftelijk op vragen die PVV Tweede Kamerlid Martin Bosma stelde.

Tags: 

Tweede tijdschrift AFRO Magazine is uit

Op de voorpagina van de nieuwe print editie van AFRO Magazine prijkt een klassieke portretfoto van een zwarte man met een verbluffende wiskunde knobbel. Binnenin een openhartig interview met Spangas acteur Raymi Sambo die vanaf deze maand op de planken staat in Othello; een interview met Miss Haiti Nederland; een nieuwtje over hoe Franse scholen de tyuri aanpakken; een interview met een Surinaamse vrouw die haar weg baant op Wall Street; een het verhaal achter het VN decennium voor Mensen van Afrikaanse Afkomst .. en zoveel meer.

Tags: