Afbeelding

Tweede tijdschrift AFRO Magazine is uit

Op de voorpagina van de nieuwe print editie van AFRO Magazine prijkt een klassieke portretfoto van een zwarte man met een verbluffende wiskunde knobbel. Binnenin een openhartig interview met Spangas acteur Raymi Sambo die vanaf deze maand op de planken staat in Othello; een interview met Miss Haiti Nederland; een nieuwtje over hoe Franse scholen de tyuri aanpakken; een interview met een Surinaamse vrouw die haar weg baant op Wall Street; een het verhaal achter het VN decennium voor Mensen van Afrikaanse Afkomst .. en zoveel meer.

“AFRO Magazine editie 0101 is de vervulling van de belofte voor een tijdschrift met verhalen over en voor de afro Nederlander,” zegt uitgever Marvin Hokstam.

De nul-editie verscheen in juli, als geesteskind van Hokstam die enkele jaren geleden naar Nederland verhuisde na meer dan 20 jaar Caribische journalistiek. “Het was hier in Nederland dat ik doorkreeg dat er zoiets is als etnische journalistiek. Overal anders was ik altijd gewoon journalist en haalden de verhalen van zwarte mensen regelmatig de krant. Niet hier. Ik kom dagelijks tal van indrukwekkende verhalen over zwarte mensen hier tegen. Van de Surinamers, de Antillianen, de Kaapverdianen, de Afrikanen. Maar die zie ik sporadisch terug in de media”

AFRO Magazine is maar een onderdeel van het platform. De website wordt intensief onderhouden met nieuwsverhalen over de afro Nederlandse gemeenschap en een agenda katern met daarop alle activiteiten die overal in het land door de zwarte gemeenschap worden georganiseerd.

Het platform wil voor de afro gemeenschap een bijdrage leveren aan meer bekendheid van wat zwarte mensen in Nederland allemaal doen. “Er zijn zoveel zwarte organisaties die goed werk doen. Zoveel zwarte businesses; maar wat ben je als buziness als je klanten niet van je bestaan afweten? There is no business without customers. AFRO Magazine biedt ook hun een platform.”

De nieuwe magazine wordt vanaf deze week verspreid bij boekwinkels die zich ook op de afro markt in Nederlnd richten. Daarnaast is hij ook te koop via de website en Facebook pagina van Afro Magazine. Er komen nog meer verkoopplekken.

Klik hier om een exemplaar te kopen (stuur dan wel je naam en adres gegevens naar distributie@afromagazine.nl) 

Hokstam: “Dat van “there is no business without customers” geldt ook voor AFRO Magazine. We namen een gecalculeerde gok op de ondersteuning van vooral de zwarte gemeenschap.”