Amsterdam

Leo Balai – Herengracht 502 Slavenhandel, geweld en hebzucht 1672-1927 25 juni overhandigd aan burgemeester van Amsterdam en huidige bewoner, Femke Halsema

Leo Balai – Herengracht 502

Leo Balai – Herengracht 502Voor Herengracht 502 onderzocht Leo Balai de geschiedenis van de bewoners van dit 'stadspaleis' aan de Herengracht, voordat het pand door schenking eigendom werd van de gemeente Amsterdam. Van de eerste bewoner Paulus Godin, die fortuin maakte in de slavenhandel, tot Cornelis van Aalst, een van de machtigste mensen van zijn tijd.

Tags: 

Studenten ontdekken sporen van Amsterdams "gedeeld verleden"

Studenten van het Weekend College -een onderwijsondersteuningsorganisatie in Amsterdam Zuidoost- maakten recentelijk een educatieve wandelspeurtocht langs historische gebouwen in Amsterdam die een relatie hebben met de Nederlandse slavernij en kolonialisme.

Tags: 

Scholen Utrecht overstag; anti zwarte pieters willen aanklacht tegen Amsterdam

De actiegroepen “Stop blackface” en “Nederland Wordt Beter” hebben piet tegenstandersom een klacht in te dienen bij het College voor de Rechten van de Mens over Zwarte Piet op Amsterdamse scholen. De oproep kwam vandaag nadat in Utrecht het bestuur van de SPO liet weten dat zwarte piet wordt geschrapt uit het onderwijsaanbod en uit de viering op school.

Tags: 

Keti Koti Festival op Museumplein A’dam

Het Keti Koti Festival dat jaarlijk gehouden wordt in verband met de herdenking van de afschaffing van de slavernij, barst vandaag los op het Museumplein . Het vindt hier eenmalig plaats. 

Het evenement dat plaats vindt op woensdag 1 juli a.s. wijkt uit omdat het Oosterpark verbouwd wordt. De nationale herdenking vindt traditiegetrouw wel plaats in het Oosterpark bij het Monument van het Nederlands Slavernijverleden en Erfenis.

Tags: 

Caribisch modespektakel tijdens Mercedes-Benz Fashion Week Amsterdam

Op zaterdag 11 juli organiseert Caribbean Fashion Spot (CFS) een Caribische modeshow tijdens de zomereditie van Mercedes-Benz Fashion Week Amsterdam (MBFWA).

"De "Gashouder" in het Westergasfabriek zal gedurende 1 uur volledig in het teken staan van Caribische mode en entertainment. Zes ontwerpers uit het midden- en hoog segment zullen hun collectie, zowel kleding als accessoires, vertonen aan modeminnend Nederland en een internationaal publiek," zegt CFS in een persbericht.

Tags: