Black History Month Magazine

Artikelen van deze auteur/partner

2021

Building Strong Black Communities. Dat is het thema van Black History Month 2021. 
Als je zegt Miss Black Hair NL  verkiezing, zeg je Ashaki Leito. Ashaki is een van de rolmodellen binnen de Black community.
Een interview met artistiek directeur Orlando Ceder van Zanggroep Black Harmony
Okomfo Nana Efua, winti priesteres, heeft met Untold en Yahmani Blackman gewerkt aan het theaterstuk  Ampuku. 
Darryl Veldman, bekend van Stimofo en roadmanager van rapper Ronnie Flex, heeft een geweldig jaar00 achter de rug.
Eché Janga is echt een geboren regisseur. Hij heeft een Curaçaose vader en Nederlandse moeder. In 2020 werd zijn film Buladó bekroond met de Gouden Kalf. Wij spraken hem over zijn road to success.
Deborah Cameron, pas moeder en woonachtig in Den Haag, is onder andere een community builder, content creator en blogger.
Norman van Gom is het gezicht van de Multikleurrijke Amsterdamse Radio en Televisie (MART) in Amsterdam Zuidoost. 
Elaisa van der Kust, geboren in Amsterdam en oud-danseres van Untold, zal door de corona-maatregelen helaas niet haar kunsten kunnen laten zien tijdens de African Diaspora Performing Arts Festival (ADPAF) deze Black History Month.
Benji Dankerlui is geen onbekende in de Black community. Samen met oprichtster Eye Dontha van House of Khepera  organiseert Benji tours in de Amsterdamse binnenstad.
Untold stelt zich ten doel het empoweren van kinderen, jongeren en jongvolwassenen door middel van  verschillende activiteiten op het gebied van identiteit en cultuur.
Voor Black History Month heeft zij een nieuw stuk waarmee ze op de planken komt, genaamd Ampuku. In samenwerking met Untold en Black Harmony is deze muziektheatervoorstelling tot stand gekomen.

Pagina's