BIGI POKU TOPPERS - Theater de Meervaart

Iwan Esseboom, Dagga Tiendari e.a. | BIGI POKU TOPPERS

BIGI POKU TOPPERS’ brengt een muzikaal eerbetoon aan de grondleggers van Kaseko, de Afro-Surinaamse muziekstijl Kaseko die in de volksmond ook wel bekend staat als Bigi Poku (letterlijk vertaald: grote muziek/muziek voor volwassenen). De Surinaamse artiesten en iconen die een aandeel hebben gehad in de ontwikkeling en het grootbrengen van de muziekstijl brengen u, zoals nooit eerder vertoond, tot een Bigi (Poku) hoogtepunt!

Grote namen als Iwan Esseboom, Dagga Tiendari, Errol Burger, Frans Abori, Partick Tevreden, Glen Snow en Roy Peroti schitteren met hun zelfgeschreven hits voor de eerste keer op het theaterpodium onder begeleiding van een Bigi Poku Big Band. De band is zeventien man sterk en staat onder leiding van trompettist en arrangeur Setish Bindraban, die al vanaf zijn 10e bijdraagt aan de ontwikkeling van Bigi Poku. De grote trom, die bij Kaseko ook wel bekend staat als de ‘Skratjie’ zal zeker niet ontbreken. 

Het wordt Bigi Poku in haar puurste vorm, iets wat geen muziekliefhebber mag missen. De Surinaamse topper die dit unieke muziekspektakel presenteert, wordt later bekend gemaakt.

 

Plaats: 

Amsterdam

Datum: 

2 okt 2016 - 19:00
Voeg toe aan jouw agenda