me

Terwijl die ene nar die andere nar klapte om die nar die het Grote Huis boycotte toen ze er niet in mocht

Het gebeurt zeker één keer per dag dat ik uit mijn social media pauze treed en dan beland in een thread over de bitch-slap die over de hele wereld te horen was en haar al meer dan een week in de ban houdt. En dan betrap ik mezelf er na een paar minuten erop dat ik heb zitten scrollen langs dit:

Waarom Will Smith dat deed? Ahh ze zijn beiden hun hele leven lang gepest, door een ieder. Jada is hier de schuldige want zij heeft Will toch gedemasculiniseerd? Hij moest lachen om die grap totdat hij zag hoe zij reageerde. Ridderlijk toch hoe hij haar verdedigde? Ja maar dat had hij ook op een ander moment kunnen doen, want nu heeft hij de wereld laten zien dat Zwarte mannen diep daarbinnen primitieve thugs zijn die zich zelfs op hun hoogste moment laten verleiden door de duivel én zich tijdens de eerste door Zwarte mensen geproduceerde Oscars show niet kunnen beheersen. Wat als Chris zich niet inhield? Dan hadden we twee Zwarte mannen die daar op een worldstage aan het knokken waren geslagen. Will Smith heeft de Zwarte zaak geschaden. Ja maar Chris verdiende het toch ook? Enkele jaren geleden schaadde hij toch de Zwarte zaak ook toen Jada #Oscarssowhite boycotte omdat haar man niet was genomineerd? Toen besprak hij haar en Rihanna toch ook heel pervers en gedroeg hij zich toch ook als een huisslaaf die neerkeek op de anderen die niet in het Grote Huis woonden?

Zucht. Het is allemaal he-le-maal ontleed. Dus sluit ik mijn laptop af met een grote tyuri.

Vorige week las ik dit artikel over Energy Vampires; toxische mensen die je levenskracht uitputten. Zo praatgraag, egocentrisch en achterbaks zijn ze dat je zonder het door te hebben gemakkelijk slachtoffer wordt van ze. Het artikel geeft een paar goede tips hoe je ze kan herkennen en kan omzeilen. Ik ken er een paar; ik dank ze voor mijn besluit om enkele maanden geleden een Facebook detox te doen; heerlijk!

Ik vind van veel celebrities dat ze energievampieren zijn. Egocentrische narren zijn ze; als ze vroeger hadden geleefd zou hun taak zijn geweest om de aristocratie te vermaken met allerlei capriolen. Tegenwoordig idoliseren we ze, houdt ieder ding dat ze doen ons in de ban; we lijken soms bovenmenselijk gedrag van hen te verwachten en we delen hun gescripte uitspraken alsof ze de meest diepzinnige intellectuelen zijn. Aandachtsgeil teren sommigen ook op die aandacht. 

En wij laten ons erin meeslepen, als gewillige slachtoffers van die Energy Vampires. Ik deed ook even mee met het ontleden:

Wat als het The Rock was en niet Chris Rock ... zou Will Smith dan hebben durven klappen?"

en

Will Smith was auditie aan het doen voor de rol van Curacaose politieman!  

Ik stuurde dit gierend naar een vriendin en toen werd ik moe van mezelf en klapte ik mijn laptop dus ogenrollend dicht. Tyuri!

Want ik win absoluut niks met horen in kamp Will of team Chris. Tijd besteed aan hun narcistische narrencapriolen is tijd verkwist.

En nee, hun Zwarte mannengedrag is niet indicatief voor alle Zwarte mannengedrag. Het zijn gewoon twee narren in het Grote Huis die een meningsverschil hadden over een vrouwelijke nar in het Grote Huis dat zij niet lang geleden nog boycotte.

Publiekelijk? Tja zo doen narren het.

En wij d'r maar achteraan.

Enfin. Mijn mening over Will en Chris en Jada en alle andere narren in dat Grote Huis? Oke hier komt ie.


Anita Abaisa, Kemo Camara en anderen zijn tegen alle tegenwerking in die ze krijgen, een hele bestelwagen aan het volstouwen, vol hulpgoederen die naar Polen moeten voor Afrikaanse studenten die niet dezelfde behandeling krijgen als andere mensen die het oorlogsgeweld in Oekraïne ontvluchten.

Een hele bestelwagen aan het volstouwen, vol hulpgoederen voor gestrande, gemarginaliseerde Afrikanen in Oekraine
Een hele bestelwagen aan het volstouwen, vol hulpgoederen voor gestrande, gemarginaliseerde Afrikanen in Oekraine

Niet publiekelijk, zoals aandachtsgeile narren met flinterdunne ego's dat doen.


Ondertussen kost een ticket voor de nieuwe "Ego Death World Tour" van Chris Rock nu bijna 500 dollar. He'll be okay ... 

Mail me maar voor meer van dergelijke meningen over Will en Jada en Chris 

Marvin

Marvin Hokstam

Hoofdredacteur

Marvin (HOX) Hokstam journalist, schrijver, educator, habituele dingen-op-hun-kop gooier en uitgever van AFRO Magazine.