Nakomelingen Afrikaanse tot slaafgemaakten moeten herstellen van traumatische geschiedenis

Doordat ik zelf als nakomeling van tot slaaf gemaakte voorouders afstam, heb ik ervaren en ondervonden dat ik nog steeds last heb van de traumatische  gebeurtenissen tijdens de trans-Atlantische slavenhandel.


Het zij door de gruwelijke onmenselijke beelden die mij achtervolgen.

Het is alsof mijn voorouders huilen in mij en ik meehuil.

Het zij door dagelijkse psychische klachten

Hetzij door het dragen van een slavennaam naam die herinnert aan een gruwelijke geschiedenis.

Het laat mij niet los en ik laat het ook niet los. Daar is nog veel tijd voor nodig. Het heeft mij doen beseffen dat ik wellicht hierin niet de enige ben.


De geschiedenis van onze tot slaaf gemaakte voorouders die mensen voortbracht die nog steeds van die schade proberen te herstellen, doet beseffen dat Afrikaanse tot slaafgemaakte nakomelingen/families van generatie op generatie geteisterd worden met psychische en zelfs fysieke klachten, hetgeen leidt heeft tot posttraumatische stressstoornissen, angststoornissen, paniekaanvallen etc, die diep geworteld zijn en tot ziektes leiden.

Om hiervan in de eerste instantie bewust te worden en te herstellen hebben wij hulp nodig van spiritual healers/coaches binnen de Afrikaanse gemeenschap. Om dit te kunnen bekostigen kunnen wij hulp gebruiken.

Ik wil een healing center oprichten en een weekend school, beiden in een gebouw, om een bron van hulp te zijn. Dit alles wil ik samen met coaches en spiritual healers realiseren met Afrikaanse roots, om zo het diep gewortelde probleem aan te pakken.                             

Deze diepgewortelde problemen, die zich manifesteren in een verscheidenheid aan klachten -zoals posttraumatische stressstoornissen en familie trauma’s- willen wij aan het daglicht brengen in Nederland.  Dit doen wij door middel van een fundraising campagne via , waarvoor we zoveel mogelijk Nederlanders oproepen om een donatie te doen zodat wij aan deze gedeelde geschiedenis kunnen werken.

Wat is ons doel?

Afrikaanse scholing aanbieden waarbij wij de ontnomen authentieke Afrikaanse gewoontes en gebruiken weer willen  aanreiken om dus zo weer in je Afrikaanse ware kracht te  komen te staan en zo weer succes ervaringen te kunnen ontwikkelen in de samenleving.  Dit zal leiden tot mentale groei, educatieve groei en financiële groei. 

Hierdoor voorkomen wij bijvoorbeeld ook dat onze kinderen bij zorginstellingen terecht komen zonder enig idee te hebben hoe diep geworteld en verweven hun onzichtbare littekens zijn. Zo nemen wij de volledige verantwoordelijkheid tot groei en ontwikkeling voor onszelf.

Hiermee probeer ik een motor te zijn tot heling van mijn mensen zonder dat wij elkaar het vingertje toewijzen maar bereid zijn samen te helen van deze gruwelijke geschiedenis en een stimulans te zijn tot een gezondere samenleving.

Om dit te kunnen realiseren hebben wij financiën nodig, dus hoop ik samen met alle andere African healers een soort van thuiskomen aan te bieden om samen te helen.

Het is van essentieel belang. Het valt mij namelijk op dat we belanden in een grimmige samenleving met een kloof tussen de westerse cultuur en Afrikaanse cultuur. Ik ben er van overtuigd dat als wij samen de schouders eronder doen voor een rooskleurigere toekomst kunnen zorgen voor ons in het hier en nu en al onze nazaten.

Ook jij kan helpen. Door te doneren.