MOEkop

Laten we even beginnen met te zeggen dat ik het goed vind dat die bakker en het grote warenhuis hebben gekozen voor het veranderen van die racistische naam van dat overheerlijke toetje. Daar heb ik absoluut geen problemen mee.

Maar waar ik wel problemen mee heb, is dat men serieus oproept om die bakker extra te supporten omdat hij het nu zo zwaar te verduren heeft. Kijk, daar heb je me. Why? HE IS DOING WHAT HE IS SUPPOSED TO BE F*CKING DOING!!

Klappen voor een piloot die 300 man veilig aan land brengt, oke. Maar we gaan extra hard willen rennen voor een bakker die AL LANG die naam in de ban had moeten doen in the first place? Nee toch. En dat terwijl onze eigen mensen nauwelijks gesupport worden. Men staat altijd helemaal klaar om de eigen zwarte ondernemers af te kraken en te exposen in verschillende social media groepen, maar white businesses supporten? Dat lijkt wel een Olympische sport.

Hoe komt het toch dat bakkers zoals Nono Cakes en Esjes Cakes (ik noem een paar voorbeelden) zo hard hun best  doen, terwijl de bakker in Monster het in zijn schoot krijgt toegeworpen? Waarom zijn wij altijd zo hard op zoek naar die witte erkenning? Zijn wij niet goed genoeg? Vinden wij onszelf niet goed genoeg? Waar ligt dit aan?

We hopen altijd zo hard op een gouden medaille of een speldje van de koning, maar ik? Poeh, ik ben in de wolken als ik verkozen zou worden tot Miss Black Hair NL, bijvoorbeeld. We blijven altijd toch smeken om die erkenning, smeken dat die witte roddelshows ons als item zullen uitzenden. Just forget it, oke? Want men voedt die white privilege nu zelf. Alle mensen springen voor een bakker, die gewoon z'n geld krijgt vanwege alle publiciteit, maar waar waren jullie toen Gillyon uit Hilversum (van die ijssalon, remember?) jullie nodig had? Ik vond het namelijk uit diezelfde hoeken behoorlijk stil. En dat in de Black History Month. Frappant.

En dan gaan jullie er rond 5 december achterkomen dat die bakker uit Monster nog zwarte piet poppetjes heeft hangen. Wat zeggen jullie dan? Geef me mijn geld terug, ik stuur je een tikkie? Nee, y'all look hella stupid right now.

I said what I said. Try me.