Het stopt vandaag

Veel te lang zijn wij gevoed door de media met eenzijdige beelden van schoonheid, met alle gevolgen van dien. Veel te lang zie ik als juf in het onderwijs kleine zwarte meisjes zichzelf tekenen als witte barbiepop met blauwe ogen en blond haar.

Veel te lang leven wij in een multiculturele samenleving naast elkaar in plaats van mèt elkaar. Maar dat stopt vandaag. Dat stopt VANDAAG!

Helemaal in extase van blijdschap mag ik bekendmaken dat ik de winnares ben van de publieksprijs van de expositie Mijn Kunst 2018! Het is een eer en een voorrecht dat ik samen met andere geweldige kunstenaars De Bijlmer op de kaart heb mogen zetten.

Ik bedank iedereen die op mij gestemd heeft!❤ CBK Zuidoost, hartelijk dank dat ik mee mocht doen aan deze expositie.❤

Ik voel me vereerd dat mijn werk zo mooi bevonden wordt, maar nog mooier vind ik het om te horen dat ik mensen raak met mijn boodschap achter mijn kunst. Want daar gaat het uiteindelijk om...

Het feit dat ik de publieksprijs gewonnen heb, is voor mij een bevestiging dat het tijd is. Wij zijn er klaar voor.  Het is tijd voor meer diversiteit.

Ik roep iedereen dan ook op om mij te helpen met mijn missie. En dat begint met onszelf openstellen. En het begint met het inzien van de schoonheid van de ander, ook al is het compleet anders dan wat men gewend is.

Dit zodat wij met z'n allen de wereld een beetje mooier maken en niemand, maar dan ook niemand, ongeacht kleur, geloof, seksuele geaardheid of kledingmaat, ooit nog hoeft te denken bij zichzelf: "Ik ben niet mooi genoeg".

Marcella Lede