Dubbelbloed

Door Etchica Voorn

Ben je bang?’ vraagt een warme ochtendstem aan de andere kant van de telefoon. Het is mijn eerste telefoontje van de dag met journalist en schrijver Marvin Hokstam.

Met alle macht onderdruk ik mijn neiging mijn angst te ontkennen. Mijn tranen slik ik weg met alweer mijn derde kop koffie. Ik laat een stilte vallen en weet; Ja. Zeker. Ik ben bang. Voor wat komen gaat. Het onvoorspelbare. Krijg ik het zoete van trots en waardering of het bittere van afkeuring? Ontvangt mijn debuut ‘Dubbelbloed’ gejubel of gemor? 

Mijn ziel en zaligheid ligt bijna klaar op het hakblok. Ik dwing mezelf op te stijgen en spreek mezelf streng toe. Vertrouwen Etchica, vertrouwen!

Van de hand van Etchica Voorn verschijnt op 3 september 2017 het debuut Dubbelbloed. Het boek met een verhaal dat herkenbaar zal zijn voor mensen die zowel zwart als wit bloed in zich hebben vloeien, wordt uitgegeven bij Uitgeverij In de Knipscheer en gelanceerd op een speciale middag in Podium Mozaiek, waarin de nieuwe West- en Oost-Indische boeken van 2017 met verhalen van Curaçao, Suriname en Nederlands-Indië gepresenteerd worden.

Ik herinner mij dat ik dit boek niet voor mijzelf geschreven heb, noch voor mijn familie waar ik tegelijkertijd alles aan te danken heb. Zonder hen bestond ik niet. Met trots draag ik mijn dubbele roots in mij, vanuit die diepte heb ik mijn herinneringen en belevenissen opgeduikeld. Voor al die andere dubbelbloeden, aanverwanten en geliefden. Ik neem nog een slok koffie en zeg:

‘Bang? Nee, maar ik zou liegen als ik het niet spannend zou vinden. Het boek gaat vast harten en ogen openen. 

Dubbelbloed wordt gepresenteerd als onderdeel in dit feestelijke culturele programma op 3 september. Kaartjes kun je online kopen voor 5 Euro.