DENK zonder Sylvana en Artikel 1 met Sylvana

Artikel 1 - foto van www.shortnewsposter.com

Door Stephano Stoffel

Sylvana Simons, de bekendste en beroemdste zwarte Afro-Nederlander in het land, heeft de politieke partij of beweging DENK verlaten.  Een goeie of slechte beslissing? Naar mijn mening, vanuit politiek-strategische redenen is dit inderdaad een goeie beslissing.

DENK is een partij die in feite een eenzijdige ideologie voorstaat, die helemaal niet past bij Sylvana. Eigenlijk was dit reeds lang duidelijk! Dat Sylvana het zo lang heeft uitgehouden bij DENK, is waarlijk een wonder.

Mevrouw Simons heeft met haar aanpak van racisme en overige zaken die de Afro-Nederlander raken, voor heel Nederland op de kaart gezet, door haar tomeloze inzet via de media, interviews en talkshows. Nederland heeft altijd zijn hoofd in het zand gestopt als het gaat om de zwarte-Afrikaanse zaak. De Afro-Nederlander werd als onbelangrijk gezien en van nul tot generlei waarde. Door de drastische aanpak van Sylvana heeft zij alles wat te maken heeft met de zwarte Afrikaanse Nederlander landelijk een gezicht gegeven. Letterlijk en figuurlijk! En dit allemaal is niet in haar kouwe kleren gaan zitten. Voor velen, vooral witte Nederlanders, werd zij gezien als de vernietiger van de Nederlandse cultuur. Een Nederlandse cultuur die gestoeld is op kolonialisme, de Gouden eeuw en de idolate karikatuur van zwarte piet.

Inmiddels heeft Sylvana haar eigen partij genaamd Artikel 1 opgericht. Een partij die lettterlijk gaat voor gelijkheid, anti-racisme en anti-discriminatie. De betekenis van staat al eeuwen vast en zal hopelijk door de aanpak van Sylvana's partij nu worden nageleefd.

De partij Artikel 1 kan ook van politiek-strategische waarde zijn voor Afro-Nederlanders. Dit kan zich uiten door:

  1. massaal te gaan te stemmen op de partij Artikel 1 en op Sylvana;
  2. een duidelijke landelijke stem af te geven aan de politiek.

De zwarte-Afrikaanse-Nederlander wil gehoord worden. En als Sylvana dat met haar partij kan doen, dan moet de Afro-gemeenschap dat valideren op 15 maart 2017 in het stemhokje.

De meningen geuit door opinieschrijvers vertegenwoordigen niet de mening van AFRO Magazine