Afbeelding

Raymi Sambo

Raymi’s Zorgeloze Zomeravond | Excuses voor ons slavernijverleden

Tijdens de tweede editie van Raymi’s Zorgeloze Zomeravond Dolores Leeuwin in gesprek met o.a. Linda Nooitmeer (voorzitter Ninsee) en Rutger Groot Wassink (wethouder gemeente Amsterdam) over hoe zij vanuit hun functies kijken naar ons slavernijverleden.

Wat betekent het om excuses te maken? Waarom doet de Nederlandse regering dit niet? Zitten er consequenties aan? Een constructief gesprek waarin we op zoek gaan naar antwoorden en beloftes maar vooral ook een visie formuleren op concrete stappen.

Zondag 14 augustus 2022
Tolhuistuin, Amsterdam Noord
Kaarten 15 euro
Kaartverkoop  via
Tolhuistuin: https://tolhuistuin.nl/evenementen/raymis-zorgeloze-zomeravond-2

Verschillende artiesten reflecteren over dit onderwerp in spoken word, theater en dans en je ziet een stuk uit de voorstelling Ik zeg toch sorry van Theatergroep Aluin en Raymi Sambo Maakt, over Keti Koti. Die in première ging tijdens Oerol en vanaf september te zien is in het theater. "Een stevige aanbeveling verdient Ik zeg toch sorry." (NRC Handelsblad).

Ik zeg toch sorry de PODCAST

Raymi Sambo in gesprek met Linda Nooitmeer van het Ninsee. Luister hier >

Dolores Leeuwin is actrice, presentatrice en dagvoorzitter. Ze presenteerde van 2012 tot 2015 het Sinterklaasjournaal. In 2016 gaf ze aan niet meer achter dit programma te staan vanwege het gebrek aan voortrekkersrol in de Zwarte Piet discussie.

Raymi Sambo Maakt, het gezelschap van Raymi Sambo, creëert voorstellingen, podcasts, films en talkshows die hun wortels vinden in de interculturele en de queer  samenleving. Relevante en herkenbare verhalen voor iedereen die niet gelooft in hokjes en graag de eigen bubbel doorbreekt. Meer informatie: raymisambomaakt.com