Black Ladies Talk in formatie in Rotterdam zaterdag

Black Ladies Talk treedt zaterdag 5 maart in formatie. Geïnspireerd door Beyoncé - die op 7 februari tijdens de SuperBowl de wereld formeerde en informeerde - wordt op zaterdagochtend 5 maart de Black Sisterhood Unity March 2016 gehouden.

"Belangrijk, dit is geen protestmars, maar een moment van bezinning en verbinding."

“Minstens tweehonderd Afro-Nederlandse vrouwen lopen - in het kader van Internationale Vrouwendag op 8 maart - gezusterlijk van station Rotterdam Centraal naar de Erasmusbrug,” zegt de snelgroeiende ethnic Facebook community in en persbericht. ""En dit aantal loopt nog op."

De mars staat in het teken van liefde, positiviteit en verbinding. Zowel bij Rotterdam Centraal als bij de Erasmusbrug worden foto's gemaakt. Alle deelnemende vrouwen gaan geheel in het zwart gekleed, met op het hoofd een (kleurrijke) traditionele Afrikaanse doek, bandana of strik om de Afrikaanse roots te eren.

Black Ladies Talk is in september 2015 opgericht door Anita Abaisa en telt nu ruim 3500 leden. De onderwerpen van gesprek zijn; carrière, maatschappij, opvoeding, beauty, relaties en wat het betekent om een 'black lady' te zijn in Nederland. Bijna wekelijks komt de Facebook-community ook offline in actie, tijdens lunches, diners of zakelijke bijeenkomsten in verschillende steden. De Black Sisterhood Unity March is naar een idee van Ogenda Adolphin, een van de leden van de groep.

"Belangrijk, dit is geen protestmars, maar een moment van bezinning en verbinding. Alle partijen werken belangeloos mee ter ondersteuning van dit initiatief," benadrukt de groep nog. 

Tijden Black Sisterhood Unity March :

  • 10:00 Verzamelen Rotterdam Centraal
  • 10:30 Speeches Ogenda en Anita
  • 10:35 Start met lopen
  • 11:50-12:25 Fotoshoot
  • 12:25 eindtoespraak, bedankjes