EU

Ghana, EU sluiten overeenkomst over migratie, terugkeer en ontwikkeling.

Ghana heeft sinds vorige week een overeenkomst met de Europese Unie (EU) over migratie, terugkeer en ontwikkeling.

Minister Koenders van Buitenlandse Zaken tekende het pact zaterdag met de regering in Ghana namens de EU.  Koenders sprak onder meer met de Ghanese minister van Binnenlandse Zaken Prosper Bani en minister van Buitenlandse Zaken Hannah Tetteh.

Tags: 

EC rapport: discriminatiegevoel in Nederland het hoogst

Het percentage mensen dat denkt dat er gediscrimineerd wordt op grond van etnische afkomst ligt in Nederland het hoogst van alle Europese landen. Dit zegt een dat in oktober is gepubliceerd door de Europese Commissie.

Voor dit rapport werden inwoners uit alle EU-lidstaten ondervraagd naar hun persoonlijke ervaringen met discriminatie in het afgelopen jaar en hoe zij denken over discriminatie als maatschappelijk probleem.

Tags: 

UNICEF: EU moet vluchtelingenkinderen beter beschermen

UNICEF, het kinderfonds van de Verenigde Naties UNICEF Nederland heeft de Nederlandse overheid opgeroepen om in Europees verband steun te geven aan humanitaire maatregelen aan de buitengrenzen en op de voornaamste plaatsen van aankomst, zodat luchtelingen kinderen voor vertrek, onderweg en na aankomst beschermd worden. Het fonds heeft een tienstappenplan gepresenteerd dat de veiligheid van vluchtelingen moet verhogen.

Tags: 

Rode Kruis: EU moet meer doen voor bootvluchtelingen

Fancesco Rocca, de vicepresident van het Internationale Rode Kruis heeft de Europese Unie zwaar bekritiseerd voor haar houding jegens de bootvluchtelingen die de gevaren van de Middellandse Zee blijven trotseren.

"Hoeveel mensen moeten er nog dood voordat de EU toegeeft dat er een zoek- en reddingsactie moet komen in de Middellandse Zee?"

Volgens het Rode Kruis doet de EU veel te weinig en is operatie Triton, die de vluchtelingenstroom in goede banen leiden, mislukt. Hij zegt dat Triton een zoek- en reddingsactie moet worden.

Tags: