Decennium voor Mensen van Afrikaanse Afkomst

Onderzoek gestart voor sociale kaart mensen van Afrikaanse afkomst

Het bureau Institute of Cultural Heritage & Knowledge (ICHK) is een onderzoek gestart naar de “sociale kaart” over mensen van Afrikaanse origine, ter ondersteuning van de doelen van het VN Decennium voor Mensen van Afrikaanse Afkomst.

Tags: 

Dr. Barryl Biekman over de link tussen de Gouden Koets en het Nederlandse slavernijverleden

"Mensen zijn trots op Nederland. Ze voelen zich ook Nederlander.  Ze willen zich nog optimaler kunnen voelen in een Nederland. Ze willen wanneer ze "thuis" zijn in Suriname, of in Ghana, kunnen zeggen "Ik voel me heerlijk in Nederland."  

Aan het woord is Dr. Barryl Biekman, voorzitter van het Landelijk Platform Slavernijverleden, die zegt dat Nederland zich vastbijt in de angst dat haar samenleving veranderend, in plaats van zich erop voor te bereiden. 

Tags: 

België wil ongelijkheid, discriminatie mensen van Afrikaanse afkomst aanpakken

België heeft aangekondigd dat het een raamwerk zal creëren als instrument voor de Verenigde Naties, de civiele samenleving en particuliere actoren om verder ongelijkheid en discriminatie van mensen van Afrikaanse afkomst aan te pakken.

“De komende jaren wordt de maatschappelijke inbreng van deze personen in kaart gebracht en kan verder werk worden gemaakt van hun integratie,” zei het Ministerie van Buitenlandse Zaken in een persbericht.

Tags: