Barryl Biekman

Europees Parlement: afro-fobie, afri-fobie en anti-zwart racisme zijn specifieke vormen van racisme

Het Europees Parlement erkent dat “Afro-fobi”, “Afri-fobi” en “anti-zwart racisme” een specifieke vorm van racisme is.

Tags: 

"Uitsluitingsmechanismen": een verslag van Barryl Biekmans 53 jaren van activisme

Dr. Barryl A. Biekman, voorzitter van het Landelijk Platform Slavernijverleden, heeft een boek geschreven.  "Uitsluitingsmechanismen; Blaka tara en afrofobie. Het belang van politieke wil en rechtvaardig bestuur", is een 216 pagina's tellende paperback, uitgegeven door LM Publishers te Volendam. Het kost 20 euro.

Tags: 

Aanbevolen: Masterclass over Reparations

De Stichting African World Studies Institute (AWSI) organiseert op 11 en 12 september een tweedaagse Masterclass over Reparations. Volgens de organisatie zijn er talloze argumenten dus om in te schrijven voor deelname eraan.

Als belangrijkste noemt de stichting dat mensen “niet met mond vol tanden staan. Dat mensen kunnen zeggen: hier is mijn certificaat ten teken dat ik de Reparations Masterclass van mr. Esther Stanford heb gevolgd en ik dus weet waar ik het over heb,” zegt voorzitter dr. Barryl Biekman in een aankondiging afgelopen weekend.

Tags: 

Dr. Barryl Biekman over de link tussen de Gouden Koets en het Nederlandse slavernijverleden

"Mensen zijn trots op Nederland. Ze voelen zich ook Nederlander.  Ze willen zich nog optimaler kunnen voelen in een Nederland. Ze willen wanneer ze "thuis" zijn in Suriname, of in Ghana, kunnen zeggen "Ik voel me heerlijk in Nederland."  

Aan het woord is Dr. Barryl Biekman, voorzitter van het Landelijk Platform Slavernijverleden, die zegt dat Nederland zich vastbijt in de angst dat haar samenleving veranderend, in plaats van zich erop voor te bereiden. 

Tags: