Zijn ze echt zo boos, of is het wat anders?

Je gaat je bijna afvragen of deze boze witte mensen het met opzet doen. Dat ze een baan hebben waar ze eigenlijk van af willen, maar ze durven geen ontslag te nemen omdat ze anders geen recht hebben op een UWV uitkering.

Dus kiezen ze voor een optie die misschien tot ontslag leidt: ze schrijven iets racistisch op het internet of doen een of andere bullshit tegen iemand van kleur. 

Ik kan me niks anders bij bedenken. Ik bedoel, zoveel rotsen zijn er toch niet op deze aarde dat er nog zoveel mensen onder wonen? Je ziet toch wat er gaande is overal ter wereld, met zwarte mensen hun rechten die eindelijk eens serieus worden genomen? Karens die bestraft worden voor hun Karenisme?

Die ene in New York die haar witheid als wapen gebruikte en de politie ging bellen dat ze werd “aangevallen door een zwarte man”, terwijl die zwarte man haar alleen maar kalmpjes had gevraagd haar hond aan de lijn te zetten op een plek waar honden aan de lijn horen te zijn. Die is nu haar baan en haar hond kwijt.

Of die ene die voor een radiostation werkte en zichzelf filmde terwijl ze aan een paar Spaanssprekende mannen zei dat ze geen Spaans mochten spreken; het radiostation trapte haar de deur uit. 

Was het public suicide by racism? 

Wilde Central Park Karen haar baan en haar hond niet meer? Was die griet van het radiostation haar luisteraars beu? Nu hebben die Spaanstalige mannen een job en zij niet. Wilde zij stiekem unemployed zijn in de hoop dat ze een zwoele Spaanstalige man in de unemployment line tegenkwam? Dacht ze echt dat ze allemaal unemployed zijn en dat je ze alleen daar ontmoet? Typisch Karen.

Maar als dat is wat ze wilden, hebben ze dat goed gedaan dan hoor!

Hier in Nederland is het nog niet zo ver en wordt dit soort publiekelijke racisme nog niet zo zwaar bestraft, maar de eerste voorzichtige stappen worden genomen.

Een paar jaar geleden kreeg iemand al een boete omdat hij zijn zwarte vriend een “n.g.r” had genoemd in een bar. Dat werd breed uitgemeten in de krant; iedereen zou het moeten hebben gelezen, zou je denken.

En toch waren er twee volwassen mannen die deze week geldboetes kregen omdat zij net onvolwassen tieners beledigende dingen schreven op de Facebookpagina's van de NOS en AT5 tijdens de Keti Koti live-uitzending. 'Suriname is een vergaarbak van waardeloze minkukels' en 'heeft de Apenheul een nieuw park geopend?' 'De slaven mogen de krans slepen,' schreven ze. De 41-jarige man krijgt nu een geldboete van 400 euro en de 49-jarige man moet 300 euro betalen.

Dat was deze week in de media! Daar zou je toch van moeten leren? Of lezen deze gasten niet?

Dan vraag je je af he, wilde Barry de Glazenwasser zijn ruiten nou met opzet ingooien (dank Howard), door Akwasi publiekelijk te beledigen en te bedreigen op de Facebookpagina van zijn Glazenwassersgilde?

Als hij dat wilde is het hem gelukt, want nu is hij als een vriendje op non-actief gezet door zijn baas. Ik vraag me af of de mensen die op Barry's post reageerden met "Hang maar een handgranaat aan de deur", "steek het huis maar in de brand" en "drop zijn adres even," ook straf te wachten staat.

 

 

Als dat is wat die wilden, hoop ik echt dat zij het ook krijgen. Want zo dient het te gaan toch? Boontje komt naar zijn loontje, niet?

Die ene die gisteren pertinent weigerde even een stukje achteruit te rijden toen ik het hem netjes vroeg, zodat ik iemand anders eruit kon laten … en het pas ging doen toen ik hem bedreigend aankeek en naar hem snauwde als de bitch die hij is … was die gewoon een op zoek naar een ass wooping, waardoor hij een paar dagen ziekteverlof zou krijgen?

 

 

 

 

 

 

Die lul wiens achternaam rijmt op het Surinaamse scheldwoord voor homo, die vandaag zijn ongefundeerde neanderthaler mening ongevraagd naar AFRO Magazine mailde en kennelijk iedere zwarte persoon met een mening heeft gemaild de afgelopen jaren ... wil die een aangifte tegen z’n nek zodat hij een boete krijgt die hij niet kan betalen zodat hij de nor in verdwijnt voor een paar dagen … omdat hij in het geniep even van zijn vrouw af wil?

Waarom ben je zo boos Joop? Zwarte mensen hebben je niks gedaan Joop! Je kan ook gewoon van je vrouw scheiden Joop! Je hoeft niet zo ingewikkeld te doen alleen maar om even niet bij haar te zijn.

Neem nou maar een voorbeeld aan Barry; die is nu beroemd maar wast geen glazen meer. Let maar op Central Park Karen; die heeft nu baan noch hond .

Die twee gasten die zwarte mensen apen noemden zijn nu samen 700 euro kwijt; hadden ze aan bier kunnen besteden. 

Dat doet je toch nadenken Joop? 

Of ben ik naïef en heb ik het allemaal verkeerd en ben je gewoon een simpele gore racist?  

Marvin

Marvin Hokstam

Hoofdredacteur

Marvin (HOX) Hokstam journalist, schrijver, educator, habituele dingen-op-hun-kop gooier en uitgever van AFRO Magazine.