Met een zwarte doelman als Kenneth Vermeer is alles geoorloofd

Door

Wat doelman Kenneth Vermeer op zondag 7 februari tijdens de voetbalwedstrijd Feijenoord - Ajax is overkomen, is duidelijk een gebrek aan historisch besef waar het Nederlands onderwijs min of meer aan tekort schiet. En het trieste van dit alles is, dat de politiek helemaal doof hiervoor is. 

De minister-president, de heer Rutte, zou als afgestudeerd historicus wel moeten weten dat dit 'not done' is. Maar helaas heeft hij zelf laten blijken, dat hij ondanks zijn geweldige studie, niets af weet van de eigen landelijke historie, laat staan van de wereld. En vooral als het gaat over de geschiedenis van zogenaamde minderheden (minorities). 

En het trieste van dit alles is, dat de politiek helemaal doof hiervoor is.

Als dit tafereel wat Vermeer is overkomen, zich bijvoorbeeld in Duitsland, Frankrijk of Groot-Brittannië had afgespeeld, dan had de regering direct gereageerd. Maar in het Koninkrijk der Nederlanden is dat ongebruikelijk. Geen enkele regerings- of oppositiepartij gaat reageren hierop. Laat staan de minister-president. En frappant genoeg, niet eens de politieke partijen waarop vele minderheden stemmen!  

Als dit tafereel wat Vermeer is overkomen, zich bijvoorbeeld in Duitsland, Frankrijk of Groot-Brittannië had afgespeeld, dan had de regering direct gereageerd. Maar in het Koninkrijk der Nederlanden is dat ongebruikelijk.

Naar aanleiding van dit soort steeds terugkerende discriminerende en racistische incidenten, moeten vooral minderheden zich afvragen als de leiders en politici van het land wel alle Nederlandse burgers vertegenwoordigen!

is Consultant bij MotivSupport Consultancy voor sociaal-maatschappelijke vraagstukken - Bedrijfsadvies - Ondernemingsplan