Je geeft toch niet iemand mond-op-mond beademing terwijl hij zijn knie in je nek houdt?

Tijd om niet meer te praten over die man die me doet denken aan een walrus op dieet. Want met onze aandacht die hem gisteren een miljoen kijkers gaf, houden we hem aan de beademing. En je geeft toch niet iemand mond op mond beademing terwijl je zelf astma hebt ... en hij zijn knie in je nek houdt ...? 

Je moet begrijpen dat kapitalisme rust op vraag en aanbod. En hij en de zijnen zijn maar tools in dat grote kapitalismewiel. Wat het publiek vraagt, bieden zij aan.
Als je dat begrijpt, realiseer je dan iets dat zij niet begrijpen:

ZWARTE MENSEN ZIJN OOK DEEL VAN HET PUBLIEK

Begrijp dan ook, dat je niet hoeft aan te nemen wat je wordt aangeboden.

Een tyuri maken voor iets dat je niet aanstaat, is een mensenrecht.

Dus, hou op met kijken naar TV die niet voor jou gemaakt wordt.
Guilly Koster, Peggy Burke en Ivette Forster maken zelf HOPZ TV.

Shop niet bij Albert Heijn
Er zijn tig toko's waar je kan halen wat jij het liefst koopt. En je kan een tori praten met de verkoper. Wil je geen tori praten? Er is net TropX Supermarkt gelanceerd, waar je al je toko producten online kan kopen

En ga zo maar door. In juli gaan we bij AFRO MAGAZINE een serie artikelen schrijven over zwart ondernemerschap, zodat jij weet waar je moet aankloppen voor eerlijke producten en tegelijkertijd een dragende pilaar uit de gemeenschap kan ondersteunen.

Want je hoeft geen bedrijven te sponsoren die racisten sponsoren, want er zijn genoeg bedrijven die geen racisten sponsoren maar wel jouw sponsoring kunnen gebruiken.

In een werkende democratie heeft de sterkste de macht. En omdat er macht zit in bundeling, zijn wij de sterksten.

In mijn tienerjaren las ik eens een boek dat het idee opperde dat als alle Chinezen op een bankje klommen en er tegelijkertijd van af sprongen, er een tsunami op gang zou komen die het westen kon verpulveren.

Die Chinezen? Dat kunnen wij zijn.
Die tsunami? Stel je een echte Surinaamse tyuri voor die op tzelfde moment door het hele land galmt naar al die kapitalisten, die ons iedere dag laten meebetalen aan onze belediging ... die ons iedere dag laten meegraven aan ons graf ... die we altijd maar laten profiteren van wat ze ons hebben aangedaan
Die zijn 't westen

Een maat van me stuurde me een paar weken geleden vol verbazing een artikel dat vertelde dat het maar twee jaar geleden is, dat Engeland eindelijk de schuld terugbetaald heeft, die het was aangegaan om plantage-eigenaren te compenseren toen ze zwarte mensen hun vrijheid gaven op de koloniën in 1863.
Lees dat even langzaam.

https://twitter.com/kadiffkirwan/status/1268111520950616064?s=20

Dus zwarte mensen die de afgelopen 100 jaar of zo belasting betaald hebben in Engeland, hebben meebetaald aan een schuld die Engeland was aangegaan om mensen te compenseren voor het vrijlaten van zwarte mensen.

Zwarte mensen hebben meebetaald aan een systeem dat er van uitgegaan was dat zij minderwaardig waren.

Dat doen we met aandacht voor die snor; dat doen we met shoppen bij bedrijven die hem sponsoren. We houden hem aan de beademing.

Niet meer doen.
Fuck 'm!
Maak die omweg naar die toko. Jij hebt macht! Gebruik 'm. With great power comes great responsibility. Die gasten die denken dat zij de macht hebben, hebben de verantwoordelijkheid nooit genomen; laat hen dan zien wie echt de macht heeft.

We hebben te lang meegedaan aan die Matrix waarin de waarheid een leugen is. Wees Neo!

Als iemand je deze week zegt "wat een vreemde tijd leven we in he", maak een grote tyuri. We leven niet nu pas in een vreemde tijd. Dat deden we altijd al. Het verschil is dat veel mensen er hun ogen voor sloten. 

DOE. JE. OGEN. OPEN!

En maak een tyuri

Marvin

Marvin Hokstam

Hoofdredacteur

Marvin (HOX) Hokstam journalist, schrijver, educator, habituele dingen-op-hun-kop gooier en uitgever van AFRO Magazine.