Bullshit is Bullshit

Haal even alle hysterie weg uit de COVID-19 crisis, wat heb je dan over? Dat het zwarte mensen nog steeds het meest raakt. Dat is wat mij betreft het enige en het hele punt.

In Amerika is 73.7 doden per 100,000 zwart, waar het voor witte mensen 32.4 doden is per 100,000. (Zie grafiek van 21 juli).

Historisch door marginalisatie aangezwengelde achterstanden en gezondheidskwesties zijn daarvan de schuld. Dan hebben we het nog niet eens over de economische gevolgen van de crisis.

 

 

Het waren racistische, met swastiki's betattoeerde, witte rechtse extremisten die enkele maanden geleden begonnen zich tegen de maatregelen te verzetten die in stelling waren gebracht om hen te redden; ze gingen met pistolen overheidsgebouwen en ziekenhuizen bezetten, want hun vrijheden en hun recht op een haircut werd beknot. Ze bedreigden mensen die doodgingen terwijl die andere mensen aan het redden waren.

Ze werden niet gearresteerd, niemand die hen thugs noemde. Ze mochten hun gang gaan; boys will be boys. Geen van hen die zich toen liet horen over #blacklivesmatter. Sommigen stonden daar lijnrecht tegenover zelfs.

Hun president die zwarte moeders bitches noemde, die zwarte landen shithole countries noemde, die deed de afgelopen maanden niks om die crisis te beteugelen die zwarte mensen het meest raakt.

Integendeel zelfs. Diezelfde president stuurt nu wel zwaarbewapende soldaten af op zwarte mensen en witte mensen die protesteren tegen dodelijk politiegeweld tegen zwarte mensen. Hij noemde hen thugs, en terroristen, omdat ze gebouwen en standbeelden van racisten uit de geschiedenis bekladden met graffiti.

Zie je het verschil in benadering? Niet?

Ik schreef er al eerder over:

Maar wat gebeurt er dan? Ze vinden een zwarte vrouw die ze naar voren schuiven om te komen vertellen dat een malaria medicijn wel werkt tegen COVID-19. Dezelfde medicijn die werd aanbevolen enkele weken geleden door die president die een leger op zwarte mensen afstuurt. Diezelfde medicijn waarvan iedereen gezegd heeft dat het niet werkt, terwijl de president van Karen en Ken erbij blijft omdat hij een lul is. Dit is dezelfde president die opperde dat mensen disinfectant gingen drinken, waarop Chrlorox en Lysol producenten mensen moesten waarschuwen dat hun product niet gemaakt is voor inwendig gebruik.

Vanuit de hoek van die president komt er een video van een zwarte vrouw die beweert dat malariamiddel te succesvol te hebben gebruikt. Uit het niets!

En je gelooft het nooit: ze gaat viraal! Ik, heb die video meerdere keren in mijn inbox gekregen en mijn wall staat er bol van. Zwarte mensen die roepen "zie je wel! Het is een sister dus ze zal wel gelijk hebben!" 

Doe ik niet aan mee. Alleen al omdat ze hetzelfde roept als die president die neonazi’s hele goede mensen noemde, ook toen ze mensen neermaaiden met autos. Die president die zwarte mensen gespuis noemde omdat ze vragen om niet meer te worden neergeschoten?

Nee. Bullshit is bullshit.


Ik heb gisteren op Facebook over haar geschreven dat ze zichzelf een “Deliverance Minister” noemt die gelooft dat ze “God’s oorlogsbijl" is en "Zijn oorlogswapen." Ze leidt kerkdiensten waarin ze de "gay agenda, seculair humanisme, Illuminati en de demonische nieuwe wereld orde” aanvalt. Ze zegt dat Jesus FB zal straffen voor het verwijderen van haar video. Ik zei dat Don Quixote jaloers is op haar waanideeën.

Ik zei dat iedereen die haar gelooft, een gebrek heeft aan gezondverstand. "Als dit de leidraad is van je "gezond verstand" dat je zegt dat je vrijheden worden afgepakt, dan verdien je geen vrijheden, want dan heb je geen gezond verstand.

Dan mag je geinstitutionaliseerd worden want je zal elk moment voor een trein springen omdat je gezond verstand je zei dat je moest luisteren naar die kwakzalver die zegt dat een trein van spons is gemaakt. Jij had gretig gif gedronken met Jim Jones omdat hij je overtuigde dat het wijn was dat stond voor t bloed van Jezus. Je bent een gullible mawfucker en politici die teren op gullible mawfuckers zitten in je hoofd net als die kleine alien in Men in Black die de lange vent reed als een auto.

Deze dus:

Je wordt bestuurd om je te verzetten tegen je eigen belang, door mensen die mensen inzetten die jij denkt te moeten vertrouwen omdat ze normaal lijken, terwijl zijzelf bestuurd worden door mensen die jou willen besturen tegen je eigen belang.

Ja, dat schreef ik

Had ik andere woorden kunnen gebruiken om haar aan te duiden? Ja zeker! Maar geloof me: ik heb me ingehouden. Ik heb een breed woordenschat, dus andere woorden die ik kan gebruiken zouden niet beter zijn.

Ik had haar ook een fucking idioot kunnen noemen die zichzelf haar hele leven aan goedgelovige mensen presenteerde als messias en zich nu laat misbruiken om nog meer goedgelovige zwarte mensen voor een racistische president te laten stemmen die zich niet om hen bekommert.

Een losgeslagen religieuze nut job die doet waar ze goed in is: mensen voor de gek houden met bullshit praatjes.

Maar dat heb ik niet gedaan toch? 


Dit moet in een beter perspectief.

Als ik mijn eerlijke mening niet deel, dan ben ik net zo erg als deze zwarte vrouw die nu bagatelliseert dat het niet erg is dat zwarte mensen doodgaan. Net zo erg als die president die gezellig gaat golfen terwijl een pandemie mensen uitmoordt die op mij lijken.

Dan kan ik evengoed gaan roepen "all lives matter"

Ik weet niet wat wel werkt tegen COVID-19. Ik ben geen medische professional.

Maar haal even alle hysterie uit deze COVID-19 kwestie. Vergeet even de verplichting dat je een mondkapje aan moet; vergeet even de overweging dat COVID een hoax is, of dat big pharma het heeft aangezwengeld samen met Bill Gates om jou ziek te maken om geld te verdienen. Vergeet dat complot. Vergeet dat ik haar een kwakzalver vind. Vergeet dat het heerlijk is dat iedereen zijn handen goed wast.

Dan blijft alleen het feit over dat zwarte mensen het meest geraakt worden, economisch en in hun gezondheid. In hun leven.

Als ik die Stella Immanuel een kwakzalver noem, omdat die hetzelfde middel aanbeveelt als Trump, , dan doe ik dat omdat ik wil dat jij blijft leven. Ik wil dat je je niet laat meeslepen in de massahysterie die wordt aangezwengeld door racistische politici die haar inzetten om paniek en confusion te zaaien zodat ze over jouw lijk heen aan de macht komen en blijven.

Maar weet je wat? Als je vindt dat ik lul, doewet!

Als het je echt niet gaat om je eigen gezondheid, doe dan alles dat je wordt afgeraden, krijg COVID-19 en drink dan dat wondermiddel dat zij nu peddelt.

Maar beleg dan wel eerst al je geld erin; je nabestaanden gaan het je in dank afnemen. Trump heeft namelijk hydroxychloroquin niet alleen aanbevolen, maar hij arrangeerde deze week ook nog een lening van 765 miljoen dollar aan Eastman Kodak om het te produceren. De waarde van aandelen van Eastman Kodak steeg dinsdag met meer dan 500 procent.

Wanneer ging het filmpje van mevrouw Immanuel weer viraal? Was dat niet dinsdag?

Wat ik zeg is: doe hysterisch maar met focus.

Meedoen met een rage die wordt aangezwengeld door mensen die zich niet druk maken of jij doodgaat, is geen focus.

Focus is bijvoorbeeld aandelen kopen in hydroxychloriquin, zodat jij ook geld verdiend aan hetgeen ze met jou denken te kunnen doen om geld te verdienen.
Outsmart hun!
Focus is kijken hoe jij niet èèn van die zwarte mensen wordt die negatief geraakt wordt, maar èèn die er positief bovenuit komt.

En ik bedenk me dat ik dit schrijf terwijl ik met twee Marokkanen ben in een Turks restaurant waarvan er drie zijn in verschillende Nederlandse steden, waar we bediend worden door een leger Turkse obers ... dus terwijl ik mijn zwarte broeders wijs op ons gebrek focus, zit ik in een restaurant dat mij toont wat je kan opzetten met focus.

"Marvin volgende keer eten we in een soortgelijk Surinaams restaurant he. Lekker Surinaams eten!," zeggen mijn Marokkaanse tafelmaatjes. Ik had geen antwoord, omdat ik dit aan het schrijven was ... en omdat ik niet weet waar dat Surinaamse ketenrestaurant is waar we bediend worden door een leger obers, en dat opgezet is met focus.

Ik zag toen dat ze mij voor de gek hielden, want zij weten heel goed dat het er geen van beide is. Het restaurant niet en de focus niet.

Wij bekvechten liever onderling om dingen die zijn aangezwengeld door racisten die zich niet druk maken of we doodgaan ... terwijl we al bij bosjes sterven.

W'o dede in a kino disi

Marvin

Marvin Hokstam

Hoofdredacteur

Marvin (HOX) Hokstam journalist, schrijver, educator, habituele dingen-op-hun-kop gooier en uitgever van AFRO Magazine.