Birds of a feather

Vind jij het vreemd dat Rutte op bezoek ging bij Trump en dat die hem dan “my friend” noemt. Dan heb je niet opgelet. Want Nederland is toch zo'n tolerant land en de PM zal toch niet gezien willen worden met zo'n openlijke racist? En zeker niet zijn vriend genoemd worden!

Think again:

Dit is dezelfde Nederlandse PM die zei over zwarte piet dat het geen staatsaangelegenheid is. "Hoed je voor een land waar de staat bepaalt hoe een volkstraditie eruit ziet. Dat lijkt me echt iets voor het volk en niet voor de politiek."

Die ook beweerde dat hij vrienden heeft in de Antillen “die blij zijn want ze hoeven die roet niet van hun gezicht te wassen nadat ze zwarte Piet gespeeld hebben.”

Die zei dat “jongeren die gediscrimineerd worden, zich maar „moeten invechten”.

Die gast die ging gewoon op bezoek bij de Amerikaanse president die sinds zijn aantreden “hate speech” en anti-immigranten sentimenten alleen maar aanwakkerde. Die witte racisten "good people" noemde. Die journalisten met een handicap uitlachtte. Die moeders van zwarte mannen hoeren noemde. Die de doodstraf wilde voor de Onschuldig Verklaarde 5. Die Mexicanen 'drug dealers, criminals en rapists' noemde. Die Afrikaanse landen en Haiti shithole countries noemde. Tegen wie honderden rechtszaken lopen. Die meer geld verloren heeft dan welke zakenman ooit in de Amerikaanse geschiedenis. Voor wie faillissement sport is. Die opschept dat hij vrouwen ongevraagd kust en bij de p.ssy grijpt. Waartegen meer dan 22 klachten zijn ingediend voor aanranding.

Diezelfde bozo die afgelopen weekend Twitterde dat een viertal vrouwelijke congresleden van kleur die hem bekritiseren, maar moeten oprotten uit Amerika, terwijl drie van hen daar geboren zijn. Die zei “If you don’t like it, leave it.” Die zijn volgers aanzette tot “send her back” kreten voor een van deze congresleden omdat ze Moslim is. Die eigenlijk gewoon een gore racist is, hoezeer hij dat ook ontkent. 

En Rutte die eens zei "Je mag heel veel zeggen, maar er zijn wel bepaalde grenzen van fatsoen.”

Die ook zei: “We hebben hier gelijkwaardigheid van man en vrouw, homo en hetero en blank en zwart. We hebben een democratische rechtsstaat en we hebben vrijheid van meningsuiting en godsdienst. Als dat je niet bevalt, dan gaan we niet in een theedrinksessie de waarden wat aanpassen. Die zijn ononderhandelbaar."

Waarvan je bijna zou denken wat een ruggegraat! Een PM die staat voor normen en waarden, die is een voorvechter voor gelijkheid.

Nee think again.

Want diezelfde Rutte die ging wel op thee in het Witte Huis en zat erbij en glunderde toen Trump hem zijn vriend noemde.

Ik vind het niet vreemd, want hij zei inderdaad ook aan Turkse jongeren dat ze “op moesten pleuren!” als het ze hier niet aanstond.

Ik wilde jou alleen maar zeggen dat het je allemaal niet moet verbazen. Birds of a feather do flock together. Ze spreken immers dezelfde taal.