Marvin

Aandacht besteden aan alleen jezelf om balans te brengen is geen segregatie

Wat ik interessant vind, zijn mensen die mij beschuldigen van pogingen tot segregatie.

Toen ik AFRO MAGAZINE startte begon het al. Waarom een tijdschrift voor Zwarte mensen? Er zijn toch al genoeg tijdschriften en platforms? DAT IS SEGREGATIE!

Zucht.

En ik dan rustig uitleggen dat de mainstream media altijd "bepaalde" verhalen negeert en doet alsof Zwarte mensen niet bestaan. Dat een gemeenschap zich niet vertegenwoordigd voelt wanneer die zijn eigen verhalen niet in de media ziet. Dat wanneer je als media niet alle verhalen van iedereen in de gemeenschap vertelt, jij de gemeenschap leert dat een deel superieur is en aandacht verdient en de rest inferieur is en ook als zodanig behandeld moet worden. Dat de media jarenlang Zwarte mensen alleen aandacht gaf wanneer het sporters of komedianten of criminelen betrof, droeg eraan bij dat sommige mensen denken dat alle Zwarte mensen sporters, komedianten en criminelen zijn. Ik probeer alleen maar het onevenwichtige in balans te krijgen, door met mijn expertise even alleen aandacht te besteden aan mezelf.

Zwarte mensen startten de segregatie niet. Die is er al

Zucht

Maar dat was in 2015, dus zes jaar geleden!

Segregatie! krijg ik nu weer in mn gezicht gesmeten, nu ik aankondig dat er gewerkt wordt aan een afrocentrische school, waar jongeren van Afrikaanse afkomst ook zullen leren over de Afrikaanse cultuur, de cultuur van de nakomelingen van de Afrikaanse tot slaaf gemaakten, Afrikaanse filosofie, Afrikaanse talen, en ga zo maar door

En ik dan weer uitleggen dat ...

Ach fuck it

Segregatie is stom.

De gemeenschap is niet monogeen en mensen worden alleen maar rijker als ze met meer mensen interacten, zoals het in deze heterogene wereld moet.

Maar segregatie heeft eeuwen bestaan en het heeft veroorzaakt dat we leven in een wereld, in een gemeenschap die nu niet in balans is.

Wanneer je een inhaalslag pleegt en je met je expertise even aandacht besteedt aan alleen jezelf om wat onevenwichtig is in balans te brengen, is het geen segregatie.

Ik snap dat dingen niet meer zijn zoals ze vroeger waren, maar als je een apartement bouwt, bovenop een huis dat gebouwd is op drijfzand, pleeg je geen inhaalslag.

Leuk dat ik nu ook op de bank mag zitten, of samen voorin in de bus, maar is dat genoeg? Als ik nog steeds naar school moet om te leren hoe ik een witte man moet zijn in een wereld die me constant zegt dat ik geen witte man ben, dan had je die ouwe bank even goed kunnen laten staan.

De verandering die je wil, komt wanneer je hem zelf brengt.

Vervelend is wanneer ik dit telkens moet uitleggen aan Zwarte mensen.

Marvin

Marvin Hokstam

Hoofdredacteur

Marvin (HOX) Hokstam journalist, schrijver, educator, habituele dingen-op-hun-kop gooier en uitgever van AFRO Magazine.