Boxer Braids Tutorial | Kroeshaar Series Afl. 3

Hoi allemaal, it has been a while. Maar ik ben blij weer even terug te zijn. Vandaag de derde video in mijn kroeshaar series. En laat je niet afschrikken door de titel van dit artikel. We gaan vandaag iets.. ehm, verder kijken.

De afgelopen weken hebben er een aantal zaken plaatsgevonden die ik op zijn zachtst gezegd opmerkelijk vond. De controverse waar ik al over schreef, of bijvoorbeeld actrice Zoe Saldana die de rol van Nina Simone op zich heeft genomen.

Toen de eerste foto’s van haar als Simone opdoken zo’n twee jaar geleden, was er geen luid applaus, maar juist veel verontwaardiging. Toch hebben de makers van de film ervoor gekozen de film dit jaar uit te brengen, ondanks verzet en kritiek van Simone’s eigen familie. Dat de makers van de film juist Saldana hebben gecast, een mooie lichtkleurige actrice, als Nina Simone, een zwarte vrouw die een innerlijke strijd voerde o.a. met betrekking tot haar zwart zijn, is op zijn zachts gezegd opvallend. Maar ook aardig krom, omdat Saldana een laag donkere make-up aangemeten kreeg.

“Echter, Waar Ik Me Wel Aan Stoor, Is Het Feit Dat Er Sinds Lange Tijd Credits Worden Gegeven Aan De Mensen Die Eigenlijk Niets Te Maken Hebben Met Het Ontstaan Van Bepaalde Culturele Verschijnselen.”

Dit roept bij mij de vraag op: waren alle donkere actrices zó druk bezig dat zij niet gecast konden worden voor de rol? Actrices die zich misschien iets makkelijker kunnen verplaatsen in Nina Simone? Of draait het allemaal om de naam die een film moet kunnen dragen en is het daarom maar om het even dat er allerlei trucjes nodig zijn om de hoofdrolspeelster enigszins aan Simone laat denken?

 

Lees door op