Y.M.P. debuteert met De Binnenplaats in Theater Zuidplein

Woordkunstenaar Y.M.P. (YoungMichPoetry) debuteert op vrijdag 27 mei 2016 in Theater Zuidplein in Rotterdam met het soloprogramma De Binnenplaats.

Deze geboren Rotterdammer ontdekte zijn liefde voor taal op het dieptepunt van zijn leven: in de gevangenis. 

Theater Zuidplein: "een self-made theaterman die je deze avond overdondert met zijn performance en persoonlijke verhaal."

Het Theater belooft in een persbericht dat in De Binnenplaats het gevangenisleven doet beleven vanuit het perspectief van een jonge gedetineerde. Tijdens zijn show deelt Y.M.P.openhartig zijn inspirerende levensverhaal in een spannende mix van spoken word, stand-up en live muziek. Over opgroeien zonder vader, familiewaarden en verkeerde idealen.

"Kijk deze avond door zijn ogen, zie wat hij ziet en maak mee wat hij heeft meegemaakt. De mooie én de minder mooie momenten, maar altijd puur en met een positieve blik op de toekomst. Laat je meeslepen in een emotionele rollercoaster! Puur, rauw en kwetsbaar!" zegt het Theater. De show vangt aan om 20.30 uur.

Y.M.P. is geboren en getogen te Charlois, Rotterdam-Zuid, waar hij opgroeide met hiphop, geïnspireerd door onder andere 50 Cent, Eminem, DMX en de Wu-Tang Clan. Zijn teksten zijn voorzien van ritmische invloeden. Het hiphopbloed giert door zijn lichaam. Maar ook invloeden van klassieke muziek stromen door zijn optredens heen.

Voor kaarten en meer informatie zie www.theaterzuidplein.nl .