Witte wereld, gekleurde bril | Het nieuwe boek van Sjo Velland is uit

Op vrijdag 19 juli is het nieuwe boek 'De erfenis van een getint meisje - Witte wereld, gekleurde bril' van Sjo Velland verschenen. Deze roman wordt uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

Annechien houdt niet van moeilijk en heeft het liefste nergens last van, zeker niet van haar gemengde afkomst, die Nederlands - Surinaams is.

Elke ontmoeting in haar leven brengt meer vragen over het effect van haar huidskleur op de wereld om haar heen. Haar zoektocht naar duidelijkheid brengt haar via Groningen, tot diep in het binnenland van Suriname en uiteindelijk tot in een gevaarlijke achterbuurt van Nairobi, waar ze zich, maar nét ongedeerd, uit weet te redden.

De Keniaanse Daniël wilt zich wel over haar ontfermen en zelfs op haar geld passen. Annechien moet een moeilijke beslissing nemen...


Over de auteur

Sjo (1964) heeft jarenlang gewerkt als zangeres en actrice in binnen- en buitenland. Na een driejarig verblijf in Israël en na zes jaar in Duitsland te hebben gewoond, heeft zij zich inmiddels weer gevestigd in haar geboortestad Amsterdam en schrijft ze columns voor o.a. het tijdschrift LOVER.

Ze heeft samen met haar man een puberzoon. Zij wilt zich vooral richten op het schrijven van verhalen over ‘gewone’ mensen, met ‘gewone’ levens, die een exotische afkomst hebben.